Tip os log ind
Foto: Colorubox

Ynkelige mænd driver kvinder til vanvid

10. juni 2014, 07.32

Med ynk, klynk og løfter om romantik, bod og bedring forsøger danske mænd at vinde ekskæresten tilbage.


Men kvinderne er afvisende, og de må flere gange bede ham stoppe sit forsøg.

41 procent af de 30-49-årige danske kvinder svarer i en undersøgelse, YouGov har lavet for metroxpress, at de har fået uønskede henvendelser fra en eks og derfor bedt ham stoppe med at kontakte dem.


»Tallene afslører, at i Danmark er det sådan, at det oftest er kvinden, der slår op, efter hun i månedsvis har talt med veninden - ikke manden - om, at de sjældent har god sex, sjældent går ud og sjældent er tætte sammen,« siger Winnie Haarløv, der er blandt landets mest erfarne parterapeuter og forfatter til bogen 'Førstehjælp til knuste hjerter', til metroxpress.


»Det er ganske typisk: Tilbage sidder manden - rystet og med kærestesorger. Han troede ellers, det gik så godt. Han falder så ind i en feminin manderolle; lægger sig ydmygt ned og tigger hende om at komme tilbage. Det virker modsat. Hun kan ikke holde det ud, så hun beder ham stoppe,« siger hun. »Behold din værdighed, mand. Sig blot, at du vil kæmpe for kærligheden,« råder hun.


Psykolog og parterapeut Finn Korsaa råder mænd til at tage sig sammen i tide.

»Når nærhed og erotik forsvinder, bør de være handlekraftige og gribe ind, før det er for sent. Ingen kvinder ønsker en mand med våde hundehvalpe-øjne og uden selvrespekt,« siger han til metroxpress.


Ordet er dit