Tip os log ind
Brandvæsenet var på overarbejde onsdag aften.

Voldsomt uvejr i det midtjyske - lynnedslag i huse og gårde

Mange ejendomme brød i brand i forbindelse med uvejret. Særligt omkring Viborg, Bjerringbro og den nordlige del af Silkeborg Kommune
12. juni 2019, 22.02

bjerringbro/viborg Der arbejdes stadig på højtryk hos Midtjysk Brand og Redning efter en ualmindelig hektisk aften og nat med et uhørt antal lynnedslag i området.

- Jeg har endnu ikke set en rapport, siger vagthavende torsdag morgen klokken 8.30.

Dog ligger der fast, at mens der var to gårdbrande i Viborg-området, er der tale om en enkelt brand i Bjerringbro-området.

Her slog et lyn ned i et stuehus på Bjerring Byvej klokken 20.47.

- Mere kan jeg ikke sige, og indsatslederen er til møde, siger vagthavende altså torsdag morgen.

Det var onsdag aften Viborg, Bjerringbro og særligt den nordlige del af Silkeborg Kommune, der var hårdt ramt af lynnedbrud i forbindelse med det uvejr, som tordnede hen over det midtjyske.

I aftes lød beskeden fra Midtjysk Brand og Redning:

- Jeg kan bekræfte, at der er tale om flere brande i gårde og private huse som følge af lynnedslag. Og så er der rigtigt mange brandalarmer, der er gået, sagde vagthavende ved Midtjysk Brand og Redning, mens alt bimlede og bamlede om ørerne på ham på vagtcentralen.

Blandt andet slog lynet ned i et nybygget hus ved Arnbjerg Fælled ved Viborg. Her gik taget op i flammer.

Også i Silkeborg-området var der meget torden og mangelynnedslag.

Eksempelvis tørnede Silkeborg IF og Viborg FF sammen i den jyske pokalfinale for U19-hold på banen i Kjellerup, men dommer Lars Bo Larsen så sig nødsaget til at afbryde kampen i anden halvleg, da et uvejr ramte Bjerget i Kjellerup.


Ordet er ditMere Bjerringbro