Tip os log ind

Viggo Thinggaard taler Danmark ned

12. januar 2019, 11.31

VELFÆRD I MJA 27/12 har Viggo Thinggaard et ret langt indlæg, hvor han reelt siger, at det danske velfærdssystem ikke fungerer/er under pres.

Hør lige her hr. Thinggaard: Undertegnede er netop udskrevet fra Regionshospitalet Silkeborg. Fra en planlagt operation, som blev lidt mere kompliceret end beregnet. Og med den viden jeg har om disse emner, vurderer jeg, at kun kompetence, energi og samarbejde fik mig godt igennem denne sag. Fuld respekt herfra - og tak ! Faktisk troede jeg, at Thinggaard er en af Regionshospitalet Silkeborgs venner, men når han så hælder en spand bøvl ud over systemet som helhed, mener jeg han med et jysk udtryk »Skider i egen rede«.

I det efterfølgende ophold vistes mig en utrolig hjælpsomhed, venlighed og faglighed, stor respekt og tak herfra.

En gang i 1970'erne var jeg til et orienteringsmøde på Silkeborg Sygehus. Her fortalte ledende overlæge (tror jeg det var) - at sundhedsudgifterne var i en så kraftig stigning, at såfremt dette fortsatte, så ville de i løbet af en halv snes år sluge det meste af nationalbudgettet. Det er denne situation, vi stadig kører rundt i. Derfor kan min sympati for de oppositionspolitikere, der her i tiden op til valget skriger på velfærd, ligge på et meget lille sted.

Og så tror jeg ikke, der er ret mange, som ikke i deres omgangskreds har set hvor utrolig en indsats, der gøres for at få så mange borgere rimeligt, og mange gange utroligt velbjergede gennem svære lidelser. Derfor kan jeg heller ikke undlade at afvise både Thomas Jensen (S) og Andreas Stenberg (R) som begge i MJA (8/12) skriger på mere velfærd. Har de været udsat for ubehagelige og kritisk behandling på Silkborg Regionshospital - eller andre steder i systemet?

Der er vist problemer med københavnerne, det har svært ved at få systemet til at fungere, tale sammen, men det skal jo ikke få oppositionen til at miskreditere hele vores system. Vi er her i Østjylland så heldige at blive betjent af landets bedste mindre sygehus, landets bedste middelstore sygehus, og landets bedste store sygehus. Tak for det herfra.

Her før jul må der være udgået en befaling fra toppen i Socialdemokratiet: Red de fattige børn. Alle landsdækkende aviser har været fyldt om denne sag. Og nu er der lige kommet 50.000 af disse. Her taler vi om statistik og beregningsmodeller. For hvad er fattigdom? Såfremt vi fjerner de rigeste 5% af befolkningen fra denne model, så er der måske kun 2000 fattige børn.

Udspillet er en ren valgboble.


Ordet er dit