Tip os log ind
Foto: Adobe Stock

Vi vil Europa - vil du med?

26. september 2018, 13.16

EU-VISIONER Stop lige op og overvej dette. Næsten to tredjedele af alle danskere er faktisk glade for, at Danmark er en del af EU. Vi danskere vil gerne samarbejde med vores europæiske naboer. Vi vil Europa.

Alligevel vender vi gang på gang tilbage til debatten om, hvorvidt vi er for eller imod EU. Og i skyggen af den debat glemmer vi at tale om drømme. Hvad vil vi med det europæiske samarbejde? Hvad skal EU kunne?

Det er der masser af holdninger til, men danskerne tøver stadig med at kaste sig ud i diskussionen. Det vil vi lave om på.

Som en del af et bredt netværk har Europabevægelsen og DUF derfor været med til at starte initiativet Vi Vil Europa. Vi er gået sammen om en fælles drøm om, at alle danskere skal blive en del af Europa-debatten.

Ligesom i Danmark bliver det europæiske demokrati nemlig kun stærkt gennem deltagelse og diskussion. Derfor vil vi nu give danskerne anledning til at tale om, hvad de ønsker for vores europæiske samarbejde.

For det er vigtigere end nogensinde, at vi får skubbet Europa-debatten i gang. Vi befinder os nemlig på en skillevej i kontinentets historie. Frankrig og Tyskland er i gang med at sætte fuldt blus under det europæiske samarbejde, mens briterne har slukket for deres engagement. Også Danmark må tage stilling til, om vi vil være med til at definere Europas fremtid eller stå og se til fra sidelinjen. Vi har ikke svarene på, hvad Danmarks engagement i Europa skal være. Det er derfor vi vil tage debatten med danskerne, for i fællesskab at diskutere løsningerne.

Og siden initiativet blev søsat i januar, er vi allerede kommet godt omkring. Fra Nordjylland til Bornholm har folk delt deres drømme for det europæiske fællesskab med deres folkevalgte politikere. Nu er turen kommet til Silkeborg.

Så vi håber at se jer til mindst én af de fire debatter, vi afholder i byen den 27. september. Kom og tal med vores panel af politikere og erhvervsfolk om, hvordan I ønsker, at EU skal se ud. Fortæl dem om jeres bekymringer og om, hvordan I mener, at EU kan være til gavn helt lokalt for jeres by.

Vi håber også, at I vil synes godt om Vi Vil Europa på Facebook og tage del i diskussionen der. EU-debatten skal i gang, og vi kan ikke gøre det uden jer.


Ordet er ditMere Debat