Tip os log ind

Vi ved, hvad de vil sige

07. september 2018, 12.57

Bølgerne går højt i lille Danmark. Det er enten det er fodbold, eller det er regionernes budgetter, eller for den sags skyld kommunernes. Alle kæmper for deres. Alle skal markere sig, sådan er det i politik og hvad er ikke politik?

Læser man aviser og ellers følger med i medierne, så træffes der i denne tid rigtig mange beslutninger, der kan få afgørende betydning flere år frem i tiden. Derfor er beslutningerne ikke ligegyldige.

Det er da også en tid, hvor borgerne er på dupperne, men det drejer sig altid om, at man er utilfreds, og at man demonstrerer mod et eller andet. Disse demonstrationer er ikke altid lige smukke at se og høre på. Men trods det, så virker det en gang imellem.

Efterhånden er budgetter og dagsordner blevet så komplicerede, at det kan være svært for almindelige mennesker at sætte sig grundigt ind i. Derfor er det også tvingende nødvendig, at man har forvaltninger, der er deres opgave voksen, og ikke kun går efter deres eget ønske.

Når det er sagt, så færdes alle politikere jo i hver deres område, og kan ikke undgå, at opleve ting og sager, som ikke er, som det skal være. Gør disse politikere så noget ved det? Er det for besværligt at komme igennem med nye forslag eller ændringer?

Jeg kunne ønske mig, at borgerne var lidt mere aktive resten af året og ikke kun, når der er noget, man er utilfreds med. I disse budgettider, ved vi udmærket, hvad det enkelte parti står for, og hvad de vil kommentere på.

Men lige nu vil alle give til børn, unge og ældre, og det er jo ret nemt at sige, men jeg har ikke hørt én eneste politiker eller eet eneste parti komme med forslag til, hvor pengene skal komme fra.

Alle har en mening om, hvor der skal flere penge til, men hvis man så spørger, hvor der skal spares, så får man ikke rigtig noget svar ud over, at der må være andre steder.

Det er for nemt. Jeg tror, at der kan findes mange penge både inden for skoler og ældre, uden at det går ud over servicen. Jeg fornemmer, at der bliver brugt mange »spillemandspenge« uden at det har noget at gøre med at servicen behøver at blive dårligere. Jeg er desværre bange for, at der er for mange, der hytter deres eget skind.


Ordet er ditMere Debat