Tip os log ind

Vi skal stå sammen i kampen mod plastikforurening

06. juli 2018, 12.30

Genanvendelse I Danmark er vi et foregangsland, når det kommer til at forbedre miljøet og skabe forretning på at være grønne. Det skal vi blive ved med at være. Men det kræver, at vi bekæmper den stigende plastforurening. Både i Danmark og globalt.

Det glæder mig derfor, at EU-Kommissionens nye forslag vil begrænse plastforurening, særligt i hav og natur. Det er nemlig vigtigt for os i Venstre, at de danske løsninger går hånd i hånd med de fælles løsninger i EU. Problemerne med plast, affald og genanvendelse bevæger sig over grænserne, og derfor skal vi løse problemerne i fællesskab.

Selvom vi i Danmark allerede har godt styr på vores plastaffald og på genanvendelse, skal vi gøre endnu mere. Derfor har regeringen planlagt en række initiativer, der skal fjerne plastikaffald fra strand og hav.

Efter sommerferien vil regeringen præsentere en ny national plasthandlingsplan, der skal sørge for, at vi bliver endnu bedre til at genanvende plastik og sikre, at plastik ikke flyder i naturen.

Kort sagt: Plastik er i dag et af tidens helt store miljøproblemer. Derfor giver det god mening for en grøn nation som Danmark at sætte ind her!


Ordet er ditMere Debat