Tip os log ind

Vi skal have en bruger-portal på skoleområdet

25. september 2017, 13.25

FOLKESKOLEN Hvis du nu skulle vælge en folkeskole til dit barn - hvad ville du så se efter?

Man kan se på skolens såkaldte løfteevne, altså hvor god skolen er til at løfte eleverne fagligt ud fra den sociale og økonomiske baggrund, som eleverne nu måtte have.

Man kan også se på karaktergennemsnittet for skolen. Eller man kan se på trivslen på skolen. Eller hvad med elevfraværet? Eller skolens forældretilfredshedsundersøgelse, som snart bliver obligatorisk for skolerne at gennemføre?

Der vil nok i virkeligheden være ganske mange faktorer, som forældre gerne vil kende til, når de skal finde den skole, der passer bedst til deres barn. Men hvor finder man egentlig oplysningerne? Det vil i dag kræve en del tid og viden at finde alle relevante oplysninger om folkeskolerne i Favrskov Kommune. Hvem har energi til at indsamle oplysninger fra kommunen, ministeriet, skolernes egne hjemmesider og organisationer som f.eks. CEPOS og VIVE for at få det fulde overblik? Jeg vil gøre det lettere for forældrene, som med få klik skal kunne finde alle de oplysninger, de har brug for.

Jeg ønsker åbenhed om folkeskolerne og foreslår derfor, at der etableres en overskuelig brugerportal, hvor alle relevante oplysninger, som i forvejen findes om vores folkeskoler, samles ét sted. Det vil give det bedste grundlag for det frie skolevalg.


Ordet er dit