Tip os log ind
Foto: Martin Ballund

Vi har stået sammen om lokalt samlingssted

03. maj 2019, 12.44

Det er i dag fredag den 3. maj, der er indvielse af den ny afdeling i Them Hallerne. Her i forkortet udgave lidt af min tale ved receptionen.

Velkommen i Them Hallerne. Vi markerer i dag centerlederskifte. Og vi markerer indvielse af vores nyrenoverede svømmehal og indvielse af vores ny wellnessafdeling. Håber I har taget badetøjet med så i senere i dag er klar til premiere på saunagus i vores nye sauna og klar til en tur i det kolde gys efterfølgende.

For brugerne af svømmehallen syner det jo ikke af noget særligt, at der er investeret i ny vandrensning og etableret ny ventilation, når det eneste synlige er nogle ny fliser i en anden farve. Alt er imidlertid nyt. Hallen har været gravet op, og der er lagt ny forsyningsledninger. Der er etableret en ny teknikkælder - til at forsyne både de bestående bassiner og det ny wellnessområdes aktiviteter.

Men en mærkbar ændring er, at det lille børnebassin har fået sit eget vandbehandlingsystem, så vi kan køre med en særskilt temperatur på 31 grader her. Det er godt, når vi skal have de mindre børn og de kuldskære sluset videre fra varmtvandsbassinet.

Vi har i Them Hallerne nu hjulpet med at løse det problem, der hedder, at vi mangler vand i Silkeborg, som også vores borgmester har udtrykt det.

Det samlede projekt har vi præsenteret for kulturudvalget bl.a., som sammen med andre nøgleaktører har givet os modet til at fortsætte og troen på, at det hele har kunnet lade sig gøre. Et skulderklap og et opmuntrende ord er jo et væsentligt bidrag.

Men nu er vi her. Klar til kamp. Som samlingspunkt. Som et sted for alle. Foreninger, børn, unge, voksne ældre, familier. Et sted for dem der vil lave individuelle aktiviteter. Et sted for dem, der kommer for at dyrke fællesskabet.

Det gælder om at bruge sin tid - til gavn for én selv og fællesskabet. At gøre noget er at være noget. Det er en stor glæde for mig at være her i dag, fordi det som vi er mange, der har arbejdet for igennem mange år, nu er realiseret. Det er ikke en selvfølge, at det er gået sådan. Det skyldes stor vedholdenhed fra en række gode folk.

Så stor tak til alle, der har båret, der har haft tålmodighed, der har holdt sammen, der har opmuntret. I kan alle være stolte af jeres bidrag.

Them Hallerne bliver et fantastisk samlingssted.


Ordet er ditMere Debat