Tip os log ind
Foto: Pr-foto

Vi er på vej, men ikke i mål - migrantstrømmen skal bremses

18. juli 2018, 11.00

asylansøgere Antallet af asylansøgere i Europa skal ned. Derfor er opsamlingssteder uden for EU en god idé. Det er en holdning, som vi i Venstre længe har haft og endelig ser det ud til, at EU-toppen er vågnet op. Der skal ske noget nu.

For presset for at finde en løsning har med god grund været enormt. Sommeren er desværre ikke kun sæson for sol, strand og ferie, men også højsæson for migrantstrømme over Middelhavet. Det varme vejr gør den menneskesmugler-arrangerede rejse i en faldefærdig båd mindre farefuld. Men det er stadig med livet som indsats, at mange sætter sig ud på havet uden at kende deres videre skæbne.

Heldigvis har vi i EU-samarbejdet allerede iværksat en række initiativer, som i løbet af 2016 og 2017 har mere end halveret presset på EU's ydre grænse. Dertil kommer at vi i Europa-Parlamentet i forrige uge vedtog, at alle ikke-EU-borgere uden visumpligt, der rejser ind i EU fremover skal have en tilladelse til at rejse ind. Rejsende, som vurderes at udgøre en fare for sikkerheden eller en risiko for irregulær migration eller epidemier, vil blive nægtet indrejse.

Alle tiltag, der hjælper til at bremse asyl- og migranttilstrømningen, hilser jeg velkommen. Derfor er det godt at se, at EU-toppen nu er med, så Danmark ikke bliver tvunget til enegang.


Ordet er ditMere Debat