Tip os log ind

Vi er dybt skuffede over planen for Ry Bytorv

31. august 2018, 12.44

BYTORVET Vi ønsker os fornyelser i vores nabolag, os der bor på Strungesvej, Liebingsplads og Ry Bytorv. Siden første etape af Ry Bytorv gik i stå, har de opkøbte huse stået og forfaldet på grund af manglende vedligehold. Det har betydet mange nye naboer gennem de ti år, der er gået, da folk rask væk er flyttet ud af boligerne, mange på grund af skimmelsvamp.

Så vi ser frem til et fornyet og smukkere nabolag og færdiggørelsen af Ry Bytorv.

Desværre blev vi dybt skuffede, da vi så plan 2, sendt fra Skanderborg Kommune.

Det virker fantasiløst og har forfærdelige konsekvenser for os, der bor tæt på med skygge en stor del af året i hus og have og alt udsyn mod sydvest afskåret af en 14 m høj mur.

Det ligner den billigst mulige løsning for bygherre med mulighed for at tjene flest mulige kroner pr kvadratmeter. Det er det helt forkerte signal at sende, hvis vi skal brande Ry og tiltrække turister og nye borgere.

Skanderborg Turistforening har et slogan: Skanderborg med det smukke Ry. Det er et fint slogan, som vi skulle prøve at leve op til.

Ligesom Skagen har Ry tiltrukket kunstmalere og turister på grund af sin smukke beliggenhed og harmoniske huse. Det kræver simpelthen af vores politikere, at de lever op til, at byfornyelsen af Ry bliver æstetisk og smuk, så denne tradition kan fortsætte! Kære byrødder: vær modige og stil krav til bygherre!!

Vi ønsker os mere varieret bebyggelse med de højeste boliger over mod Ry Bytorv og Skanderborgvej og de laveste mod de gamle huse fra 20'erne og 30'erne på Strungesvej/Liebingsplads. Er det ikke værd at bevare den ældste del af Ry? Og frem for alt ønsker vi os grønne områder og plads til en legeplads i Ry bymidte. Det har i mange år været et stort ønske fra børnefamilier i byen.

Der rumsterer mange spørgsmål i denne sag:

. Bliver der parkeringspladser nok i midtbyen? Allerede nu er pladserne optaget det meste af dagen bl.a. på grund af lægehuset på Strungesvej.

. Er der en godkendt miljøplan for byggeriet, der er mange miljøgifte gemt i grunden, hvor Statoil lå.

. Har vores vandværk kapacitet nok, vandtrykket på Strungesvej er så lavt, at man ikke kan vaske op og tage bad samtidig.

. Hvorfor solgte kommunen Liebingsplads til bygherre uden først at have den i udbud?

Så byrødder: giv os et alternativ til denne plan, det gælder det smukke Ry's image mange år frem i tiden. Mere haster det ikke at få vinklet Ry Bytorv af på jeres to do liste, resultatet skal være smukt.


Ordet er ditMere Debat