Tip os log ind
I dag lørdag 14. april lukker de økologiske landmænd deres køer ud på græs klokken 12.
Foto: Henrik Ole Jensen

Veganere protesterer ved gård i Silkeborg

Aktivistgruppen Vegan Change vil møde op for at protestere, når landbruget Hjortsminde ved Silkeborg lukker deres økologiske køer ud på græs
14. april 2019, 09.34

SILKEBORG Det er et markedsføringsstunt, når Økologisk Landsforening inviterer til deres årlige Øko Dag, hvor de økologiske landmænd lukker deres køer ud på græs for første gang efter en lang vinter i stalden.

Det mener aktivistgruppen Vegan Change, som derfor vil møde op for at protestere ved flere gårde i Jylland, herunder landbruget Hjortsminde ved Sortenborgvej i udkanten af Silkeborg.

»Økologi er desværre ikke vejen frem hvis man vil gøre noget godt for de mange dyr i landbruget. Det bedste du kan gøre, er at undgå de animalske produkter, da dyrene, i dette tilfælde køerne, lider og dræbes i denne produktion,« skriver Vegan Change på sin Facebookside.


Fredelig protest

Vegan Change understreger, at der bliver tale om en fredelig protest, hvor de vil vise danskerne, at vejen frem er at spise vegangsk ved at skilte med bannere og uddele foldere.

»Vi råber ikke af Øko Dag gæsterne, men møder dem fredeligt med vores budskab. Går du op i dyrerettigheder, så kom med til vores landsdækkende protest og hjælp danskerne til at tage et sundere, mere klima- og dyrevenligt valg,« skriver Vegan Change.


Ordet er ditMere Silkeborg