Tip os log ind
Flere fremtrædende medlemmer af Liberal Alliance har peget på den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, Alex Vanopslagh, som ny politisk leder i partiet. Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Vanopslagh bliver ny leder af Liberal Alliance

Liberal Alliances folketingsgruppe har udnævnt Alex Vanopslagh til ny politisk leder af partiet.
10. juni 2019, 14.02

København. Alex Vanopslagh bliver ny politisk leder af Liberal Alliance i stedet for Anders Samuelsen.

Den 27-årige nyvalgte folketingspolitiker har fået de øvrige folketingsmedlemmers opbakning til at stå i spidsen for partiet. LA mistede ni mandater ved valget og nu er nede på fire.

- Jeg er glad, ydmyg og beæret over, at en enig folketingsgruppe har peget på mig som ny politisk leder.

- Vi har et stort arbejde foran os med at genoprette tilliden til Liberal Alliance. Vi skal tage fat på et nyt kapitel og genoptage den liberale værdikamp. Det arbejde glæder jeg mig til at være i spidsen for, siger Vanopslagh i pressemeddelelsen.

Alex Vanopslagh var i en årrække formand for Liberal Alliances Ungdom og er medlem af Københavns Borgerrepræsentation med bopæl i Vanløse.

Han er opvokset i Struer, er 27 år gammel og far til en søn på tre år.

Anders Samuelsen valgte at trække sig som formand for partiet dagen efter valget, hvor partiet gik fra en vælgertilslutning på 7,5 procent og til 2,3 procent.

Han pegede selv på Simon Emil Ammitzbøll-Bille som sin efterfølger, men økonomi- og indenrigsministeren afviste at være interesseret.

De to øvrige MF'er, Henrik Dahl og Ole Birk Olesen, meldte også hus forbi og pegede i stedet på Vanopslagh som den mest oplagte formandskandidat.

Folketingsgruppen konstituerer sig formelt først på tirsdag.


Ordet er dit