Tip os log ind
  • 1/: Byrådsmedlem Anders Laugesen (V) bød på byrådets vegne velkommen til konferencen i AquaGlobe.
    Foto: Per Bille
  • 1/: Omkring 80 erhvervschefer og fagfolk deltog i konferencen i Skanderborg.
    Foto: Per Bille

Vand-topmøde: Der skal endnu mere gang i eksporten

Erhvervschefer og fagfolk til konference om vand-teknologisk eksport på AquaGlobe
07. maj 2018, 16.41

SKANDERBORG Rent drikkevand er en mangelvare i store del af verden. FN's eksperter forudser, at om blot 10-12 år vil halvdelen af verdens befolkning mangle adgang til rent vand.

Her kan dansk industri noget helt specielt. Og ikke mindst i Østjylland ligger en række virksomheder, der er førende på verdensplan indenfor vandteknologi - som Grundfos i Bjerringbro, AVK i Galten og Kamstrup i Stilling.

Derfor er der også store forventninger til eksporten af dansk vandteknologi. Men selv om eksporten er større end nogensinde - over 19 milliarder kroner i 2016 - er der forhåbninger om, at den kan blive endnu større.

Det var også overskriften, da omkring 80 fagfolk og erhvervschefer fra hele landet i dag deltog i en konference i AquaGlobe i Skanderborg.

AquaGlobe, der er etableret af det kommunale Skanderborg Forsyning A/S, er et videnscenter for vandteknologi - et sted, hvor ny teknologi afprøves og erfaringer udveksles mellem private og offentlige aktører. Så det er også et naturligt sted at vælge, når der skal nye ideer på bordet til at øge eksporten af vandteknologi, skabe flere jobs og bidrage til at løse den globale vandkrise.

Konferencen var arrangeret af AquaGlobe i samarbejde med blandt andre Miljøministeriet, Danva, DI, Dansk Miljøteknologi, og Innovationsfonden.

Fra Skanderborg Kommune bød byrådsmedlem Anders Laugesen (V) velkommen til konferencen. sinn


Ordet er ditMere Ry-Galten