Tip os log ind
  • 1/: Torbjørn fik et lift bag på en knallert, da han krydsede grænsen fra Liberia til Elfenbenskysten. Det var i 2015.
  • 1/: I Baluchistan i Pakistan måtte Torbjørn have bevæbnet eskorte af disse to politimænd. - Pakistan er hovedsageligt fredeligt og meget gæstfrit, men den første provins, jeg rejste ind i, var lidt ustabil. I de andre provinser kunne jeg rejse frit.
  • 1/: Torbjørn hånd i hånd med Le i Kingston på Jamaica i januar 2015. Parret har været kærester siden 2012 og har holdt sammen pr. langdistance de sidste fem og et halvt år, mens Torbjørn har rejst fra land til land og i alle årene har haft sin lejlighed i København fremlejet. Når han næste år vender tilbage til Danmark, vil parret stifte familie.
  • 1/: Mødet med mennesker i hele verden har kun bekræftet Torbjørn i hans motto: A stranger is af friend, you've never met before. I Conakry i vestafrikanske Guinea mødte han denne venlige mand, som hjalp ham og endda endte med at tilbyde ham at spise med og sove hjemme hos hans familie. - Det gjorde jeg, fortæller Torbjørn.
  • 1/: På rejsen har Torbjørn sejlet med både færger, fisketrawlere og container-skibe som her, hvor han gør klar til at stige om bord på et Maersk-skib i Salalah i Oman til Port Said i Egypten på vej mod Israel, som sidste år var det sidste land, han besøgte i Mellemøsten.
  • 1/: Det siger sig selv, at Torbjørn har mødt mange mennesker på sin lange rejse, og det er noget af det, han holder allermest af. Problemet er, når han skal sige farvel til dem igen. - Min far siger, at jeg altid kan sige »på gensyn«. Men det er jo urealistisk. Det er hårdt at sige farvel, for jeg møder af og til mennesker, som jeg holder rigtigt meget af, siger Torbjørn - her »fanget« på en selfie sammen med Dafaalla og hele hans familie, som Torbjørn boede hos i Khartoum i Sudan i nogle uger.

Utrættelige Torbjørn: Verden er god

Trods besøg i foreløbig 179 lande - herunder alverdens brændpunkter og konfliktområder - kan Torbjørn Pedersen konstatere, at verden er så fredelig og normal, at vi næppe vil tro ham
20. april 2019, 18.09

BRYRUP/HELE VERDEN Verden er god.Det er den korte konklusion, som Torbjørn Pedersen kan drage efter at have rejst uafbrudt rundt til nu 179 lande siden oktober ...

Allerede abonnent? Log ind her