Tip os log ind

Unges rystende opførsel i nattelivet

14. marts 2019, 12.58

Rystende Unge råbte »4-0 til Palle« efter politiet. Notits i Midtjyllands Avis den 11. marts.

Udtrykket er en reference til et firedobbelt politimord som blev begået af Palle Sørensen i 1965, - og er formodentlig en trend, der har bredt sig på de sociale medier.

Her i huset gav det også referencer tilbage til 1965, - ved læsningen af mandagsavisen.

Det var rystende at læse, og jeg vil vælge at tro, at det skyldes ubetænksomhed, og at de unge ikke aner, hvad de snakker om, - og at det ikke skyldes en forrået og stupid adfærd hos de unge mennesker.

Men jeg kan berette, hvad der skete om natten til den 18. september 1965, hvor fire unge politifolk brutalt blev skudt. Det var fire af min mands kolleger, de to var min mands holdkammerater fra Udrykningstjenestenen i København.

På en hel normal natpatrulje bliver en mistænkelig bil standset, - proceduren var dengang, at man stoppede bilen, kørte forbi, stod ud af bilen, - og de to politifolk stod nu i projektørlyset fra den stoppede bil. Palle Sørensen skød de to betjente, og kort efter gentog han handlingen med de næste to betjente. Palle Sørensen skød ikke for at uskadeliggøre de fire politimænd, han skød for at dræbe, og for at være sikker på, at de var døde, gav han dem efterfølgende et nakkeskud.

Fire dygtige unge politifolk havde mistet livet, fire forældrepar havde mistet en søn, fire unge kvinder havde mistet deres mand, og deres børn fik aldrig lov at kende deres far.

Er det virkelig en person som Palle Sørensen, de unge mennesker ser op til, og nærmest anråber som en slags helt?

Nu tror jeg jo ikke, at de unge som færdes i dette miljø i nattelivet, læser aviser, men jeg kunne godt have et ønske om, at der bliver talt med de unge om, hvordan man opfører sig. Det er jo ikke den eneste »sag«, der har været fremme om nogle unges manglende respekt for andre mennesker.


Ordet er ditMere Debat
Midtjyske Meninger

Grønne gågader