Tip os log ind
Tidligere deltagere har opfordret til en kortere rute, der tilgodeser begyndere og ungdom, og Ulstrup har vist sig at have gode faciliteter som ny startby. Her et glimt fra en tidligere start i Silkeborg.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Ulstrup nyt trækplaster for Tour de Gudenaa

Det berømte kajak-ræs får nyt startsted i Ulstrup
07. september 2018, 21.13

ULSTRUP Siden Favrskov Kommune og Dansk Kano og Kajak Forbund i foråret annoncerede et samarbejde om en ny og begyndervenlig rute mellem Ulstrup og Randers i årets Tour de Gudenaa for kano, kajak og paddleboards, er det strømmet ind med forhåndstilmeldinger.

Faktisk er ruten blevet et så stort trækplaster, at op mod 100 af de forventede 700-800 deltagere vil møde frem i Ulstrup for at prøve kræfter med de 23 kilometer fra Ulstrup til Randers. De øvrige to ruter i Danmarks største endagsløb er 70 kilometer fra Silkeborg til Randers og 42 kilometer fra Ans til Randers.

Tidligere deltagere har opfordret til en kortere rute, der tilgodeser begyndere og ungdom, men også den voksende interesse for at deltage i løb på SUP (Stand Up Paddle), gav anledning til, at Dansk Kano og Kajak Forbund i foråret undersøgte mulighederne for en ny og kortere rute.

Her viste Ulstrup sig at have gode faciliteter som ny startby, og Favrskov Kommune bakkede hurtigt op om Tour de Gudenaa.

Borgmester Nils Borring er meget glad for, at Ulstrup får en aktiv rolle i årets Tour De Gudenaa.

- Gudenåen og Trækstien rummer store naturoplevelser, og vi ønsker, at endnu flere opdager glæden ved at bevæge sig ud i vores naturskønne kommune - på land og til vands. Og måske er der endda nogle, der får lyst til at flytte til Favrskov, når de bliver opmærksomme på, hvad vi har at byde på, siger han.

Tour De Gudenaa holdes lørdag 8. september 2018, og starten i Ulstrup går klokken 11.30 fra Dannebrogpladsen. Herefter har publikum mulighed for selv at komme ud at prøve at ro havkajak eller stå på et board. Aktiviteten står Bevæg dig for livet -kano og kajak for. Bevæg dig for livet - kano og kajak er et samarbejde mellem Dansk Kano og Kajak Forbund og DGI med målsætning om at gøre flere idrætsaktive på vandet.

De, der hellere vil blive på land, kan samme sted fejre Naturens Dag 2018 og deltage i krible krable aktiviteterne eller udforske den spændende naturlegeplads. Man kan også deltage i turen på Trækstien mod Bamsebo, hvor en naturvejleder vil fortælle om de dyr og planter, deltagerne oplever undervejs.


Ordet er ditMere Favrskov-Hammel