Tip os log ind
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Udeliv i hele kommunen

30. april 2018, 13.11

Inddragelse En folkelig opbakning - og borgerinddragelse fra start - er en forudsætning for at realisere hele potentialet i Silkeborg som selvudnævnt outdoor-hovedstad. Tror jeg!

Derfor er det opmuntrende læsning, når MJA kan berette om forarbejdet til det kommende trailcenter i Silkeborg, hvor workshops for repræsentanter fra idræts- og friluftliv fra start har været inddraget. Tilsvarende er det opmuntrende, at kommunen har afsat 16 millioner over en fireårig periode til opgradering af outdoor-faciliteter.

Men hvor er inddragelse af foreningsliv og lokalråd for os, der bor udenfor den selvudråbte hovedstad, blevet af? Silkeborg har naturskabte rigdomme at bryste sig af. Men skal visionen om at brande os som noget helt unikt overfor udelivsfolket blive til virkelighed, så bør en grøn turisme på bæredygtig vis indtænke de store naturskabte attraktioner i Silkeborg kommunes yderområder.

Det kunne være visionært, hvis Silkeborg Kommune satte sig for bordenden for ideudviklende workshops i kommunens yderområder. Inviterede klynger af lokalråd sammen med foreningsrepræsentanter og andre lokale ildsjæle til at drøfte, hvordan naturen i kommunens periferi på forsvarlig vis kan åbnes yderligere for egne borgere og besøgende turister.

I Silkeborg Syd har ideer til bedre markedsføring af lokale produkter og overnatningsmuligheder, opgradering og formidling af ture i naturen for vandrere og cyklister, lokale events og turistguidninger osv. allerede været luftet i forbindelse med afholdte møder om styrkelse af vort nærdemokrati. For os handler udeliv også om bosætning.

Jeg er overbevist om, at vi er mange i periferien af hovedstaden, der gerne vil bidrage til at sikre en folkelig opbakning af outdoor-strategien . hvis vi bliver budt op til dans! Kommunens friluftsstrategi 2017-24 nævner etablering af frilufthotspot med basisfaciliteter i bl. andet Bryrup. Herligt! Hvornår starter musikken?


Ordet er ditMere Debat