Tip os log ind
En halv snes Galten-damer har syet de nye, bæredygtige stofposer. ?Privatfoto

Ud med plastik - ind med boomerang-poser

Frivillige har syet 200 stofposer som lånerne på Galten Bibliotek kan bære bøgerne hjem i
18. februar 2019, 12.40

GALTEN Ud med plastikposer og ind med stofposer, der kan bruges igen og igen.

Den klimavenlige idé har de fået på Galten Bibliotek, og en gruppe lokale frivillige deler snart sin første produktion af 200 hjemmesyede »boomerang-poser« ud til lånerne.

Poserne laves af stof fra sengetøj, duge og bukser, men også stof doneret af virksomheder og private personer, fortæller børnebibliotekar Heidi Primdahl, der står bag initiativet.


Idé fra Herning

Navnet »boomerang-poser« har de fået, fordi som den australske boomerang gerne skal vende tilbage på biblioteket, så andre lånere kan låne den til at bære bøger hjem i.

- Ideen fik jeg egentlig, da jeg var et smut på Herning bibliotek for et godt stykke tid siden, fortæller Heidi Primdahl

- Der har de også boomerang-poser, og siden den dag har ideen været i mit hoved. Så en dag efter en dejlig lang sommerferie skulle det være, og jeg fik hurtigt samlet ca. 10 damer, som godt kunne lide ideen med stofposer i bylivet i stedet for plastik.

Boomerang-damerne har syet de bæredygtige poser både på biblioteket og hos hinanden.

De nye poser præsenteres på biblioteket på torsdag eftermiddag 21. februar. Her kan lånerne låne de første poser med hjem - og nyde en kop gratis kaffe fra bibliotekets nye kaffeautomat. sinn


Ordet er ditMere Ry-Galten