Tip os log ind
 • 1/: Individuelle pukkelhvaler kan kendes fra hinanden ved hjælp af aftegningerne på halefinnnen. Pinball her har tilbragt sine somre i havet ud for Massachusetts i 29 år.
  Foto: Søren Køhler
 • 1/: Gloucester ligger ved en stor naturlig havn, der siden har præget indbyggernes liv. Søfart og fiskeri har været blandt de vigtigste erhverv i århundreder, ligesom der angiveligt er blevet bygget skibe i byen siden begyndelsen af 1700-tallet.
  Foto: Søren Køhler
 • 1/: På vej hjem hilser vi endnu en gang på vores veninde Pinball, som er blevet spottet af en anden hvalsafaribåd.
 • 1/: Der går et sus af begejstring gennem passagererne på Privateer II, da vi første gang ser pukkelhvalen Pinball slå med halen, før hun dykker ned i dybet.
 • 1/: Pukkelhvalen Pinball blæser vand ud af sit åndehul, da hun kommer op til overfladen efter endnu et dyk.
  Foto: Søren Køhler
 • 1/: Et billede kan ikke gengive følelsen af at sejle gennem et hav af delfiner. Vores guide på turen anslog, at den flok delfiner, vi mødte på vores hvalsafari, bestod af 400-500 individer.
  Foto: Søren Køhler
 • 1/: Gloucester er stadig en aktiv fiskerihavn, og menukortene på de lokale restauranter reklamerer stolt med lokalt fangede fisk og skaldyr.
  Foto: Søren Køhler

Tæt på havets kæmper

En hvalsafari i havet ud for Massachusetts er en ærefrygtindgydende og overvældende naturoplevelse
07. september 2018, 18.20

I begyndelsen kan vi bare se nogle hvide skumtoppe, der dukker op og forsvinder igen omkring 100 meter fra båden. Så ser vi de første skinnende grå rygfinner,...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind