Tip os log ind

Trusler mod ansatte i misbrugscenter udløste fængsling

Byretten sendte 52-årig fire uger i varetægtsfængsel for gentagne trusler mod medarbejdere i Silkeborg
22. februar 2019, 16.48

Silkeborg En 52-årig mand fra Silkeborg blev i et grundlovsforhør i byretten torsdag varetægtsfængslet for fire uger.

Fængslingen skete dagen efter, at manden nok en gang havde truet medarbejdere i kommunens misbrugscenter i Silkeborg. Det førte samme dag til, at han blev anholdt og siden stillet for en dommer.

Den 52-årige kærede byrettens kendelse til landsretten. Ifølge politiet erkendte han imidlertid, at han i flere tilfælde har truet personalet med vold.

Manden er bruger af misbrugscentret, og truslerne har stået på over længere tid, fortæller politiassistent Michael Svendsen fra lokalpolitiet i Silkeborg.

- Sagen begyndte allerede sidste år, hvor manden første gang fremsatte trusler. Der har været perioder, hvor han ikke har truet, og så har han gjort det igen. Nu har vi vurderet, at bægeret var fyldt, og det var byretten altså enig i, siger politi-assistenten.

Ifølge sigtelsen har den 52-årige mand nogle gange truet personalet ved flere forskellige episoder på den samme dag. Det var både ved fysisk fremmøde på misbrugscentret og telefonisk.

- Det drejer sig om cirka 20 tilfælde i alt, hvoraf nogle af truslerne er fremsat samme dag, siger Michael Svendsen.

Han fortæller, at misbrugscentret løbende har anmeldt den 52-årige mand til politiet, som flere gange har afhørt og sigtet manden. Ved de lejligheder er manden blevet gjort bekendt med, at voldstruslerne er strafbare og at han, hvis han ikke stoppede, risikerede at blive varetægtsfængslet.

Det havde ikke den ønskede effekt. Så da manden i onsdags truede personale nok en gang, kunne det ikke længere gå, fortæller politiassistenten.


Ordet er ditMere 112