Tip os log ind
  • 1/:
  • 1/:
  • 1/:
  • 1/:

Træk naturen ind i dit liv: Brug træ i hjemmet

22. januar 2017, 12.00

Den teknologiske verden dominerer vores hverdag. Alt kan ske på få sekunder. Drømme tænkes og minutter efter er det printet i 3D og realiseret.

Vi bliver bombaderet med indtryk og højt tempo. Flere og flere bliver stressede og deprimerede af ikke at have sig selv med. Vi kan ikke standse udviklingen, men vi kan give os selv en pause fra den, når vi kommer hjem.

Denne uge skal det handle om naturens gave til os: Træ

Vi kommer fra naturen og trives stadig bedst i naturen. Naturen har en kæmpe indflydelse på os. Det er ligefrem ordineret at opholde sig i naturen, hvis man skal komme sig fra stress eller depression. Det er derfor til stor gavn og velvære at inddrage naturen og dens egenskaber i hjemmet, så man også her får dens fantastiske effekt.

Træ er helt magisk synes jeg. Fra den lille spire til det kæmpe træ. Det minder mig om styrke, stærke rødder, smukt løv og poetiske kroner, man kan drømme væk i.

Det kan være råt, med bark, høvlet eller pudset til en fløjlsblød overflade, som man ikke kan lade være med at mærke på. Det er varmt at røre ved til forskel fra plastik, stål, beton og mursten og så er der ikke to stykker træ, der er ens.


Læg mærke til forskellene

Træs forskellighed fra sort til sort og fra stykke til stykke er tryllebindende, hvis man lige gider lægge mærke til det.

Man kan simpelthen fuldstændig fortabe sig og glide ind i ren afslapning bare ved at studere og nyde en trævæg. Trævæggen kan være lavet af lange planker med endeløse fortællinger i form af ringe og knaster eller som en udsmykning med snoede bløde stykker i et magisk mønster, som på billedet.

Jeg tror på, at naturen kan trække os tilbage og hjem i os selv og det har vi brug for ind imellem for at klare den vilde verden omkring os.


Dit eget »mind-tree«

Forestil dig at sidde på din yndlingsplads i solen med en »træfigur« i hånden og bare mærke den og dig lige der .

Måske er det en, du har lavet selv fra et særligt træ. Nogle steder er den rå og barket og andre steder er den helt glat og blød.

Det vil være din helt egen mindfullness session - et lille »mind-tree«.

Sådan en »figur« vil også være dejlig at kigge på og studere. Hvis man laver den som en personlig reminder kan man vælge at lave den med små historier i, der skal minde én om det, der er vigtigt. Det man vil opnå, eller det man finder styrke i.


Personligt og unikt

Det kræver ingen særlige håndværksmæssige evner at lave sit egen »mind-tree«, det kan ikke laves forkert, men derimod personligt, unikt og inspirerende for lige netop dig.

Jeg kan på det varmeste anbefale at tage træ ind i hjemmet uanset om det er som en del af bygningen, styling, stamme-bord eller »mind-tree«. Enjoy

Fakta:

Udover at ubehandlet træ ikke indeholder giftige dampe og gasser, som flere andre byggematerialer, så er det også varmt når det er koldt, da det isolerer i sig selv. Det ved du hvis du har drukket te af en trækop. Den bliver ALDRIG for varm at holde på. Det kræver også langt mindre energi at opvarme et rum bygget i træ end alle andre materialer.


Ordet er dit