Tip os log ind
  • 1/: Trækstien er på nogle strækninger blevet hævet med grus og singels. Det har også været nødvendigt at føre dræn gennem nogle af de forhøjede strækninger, så vand fra markerne kan trænge ud i åen. Arbejdet er udført i et samarbejde mellem offentlige og private. »Det grønne partnerskab om Trækstien ved Bjerringbro« har visse steder bygget træ-gangbroer.
  • 1/: Informationstavler fortæller om folkene bag renoveringsprojektet. Her er også oplysninger om Trækstien og Gudenåen, om geologien og om ordensreglerne for brug af området langs åen, som Viborg Kommune og private lodsejere har åbnet op for.
  • 1/: Lystfisker Lars Wiis Jensen fra Bjerringbro sætter stor pris på at fiske i Gudenåen og i Bjerringbro er der fine muligheder for at fange en fisk eller to. Søndag havde han fanget en aborre, som han havde sat ud igen, fordi det var laksen, han var efter. Lars Wiis Jensen synes det er godt, at det er blevet nemmere at gå langs åen, for det får flere til at komme ud og nyde naturen. Men et lille malurt i bægeret er dog, at han og hans lystfisker-kolleger ikke længere har naturen helt for sig selv.
  • 1/: Ole Jepsen er en ivrig vandrer, så søndag var han ude at gå, selv om det regnede. Ole Jepsen har som Bjerringbro-borger i mange år savnet en optimering af forholdene langs åen. Han er fuld af lovord over at Trækstien nu er blevet forbedret: - Nu er området blevet officielt anerkendt, siger han.
  • 1/: Hvor meget skal der egentlig til? En rygsæk med lidt at drikke og en paraply, eller en regnfrakke for en sikkerheds skyld. Og så af sted - ud i naturen. Langs Gudenåen i Bjerringbro er der blevet opsat bænke og borde/bænkesæt. Her kan man nyde sin madpakke, ryge en smøg og bare slappe af, mens åens vand stille flyder forbi.

Topkarakter til ny træksti

De »professionelle« brugere og almindelige vandrere er glade for at Trækstien er blevet hævet og forbedret. Avisen gik en tur en regnfuld søndag
10. september 2018, 14.45

BJERRINGBRO Efter fire års forberedelser, fundraising og selve arbejdet med at forbedre Trækstien i og omkring Bjerringbro står den nu klar.Brugerne er meget...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind