Tip os log ind
27-årige Kasper Krüger afsluttede for to år siden sin uddannelse som salgsassistent ved XL-Byg i Thorsø - han takkede ja til at blive fastansat, ikke mindst, fordi han fik tilbud om straks at kunne videreuddanne sig. I dnne uge har han dog andet end salg og studier at tænke på - han har ferie og leder fodboldskolen i Hammel
Foto: Pr

Tilbud om videreuddannelse holder på unge talenter

Det er Kasper hos XL-Byg i Thorsø et godt eksempel på
10. juli 2018, 10.52

THORSØ Der er rift om de dygtige unge faglærte. Og en måde at tiltrække og holde på dem er at tilbyde dem videreuddannelse.

Det kan den 27-årige Kasper Krüger tale med om. Han afsluttede for to år siden sin uddannelse som salgsassistent ved XL-Byg i Thorsø. Virksomheden ville gerne holde på den dygtige unge mand, og han takkede ja til et tilbud om fastansættelse, da virksomheden gav ham mulighed for gratis at læse videre som nyuddannet.

Siden har Kasper Krüger taget foreløbig to akademifag, og er dermed to fag fra en fuld uddannelse som merkonom.

- Hvis hele diskursen i samfundet går på mere og mere uddannelse, så er det vigtigt for mig, at jeg ikke bliver parkeret på et sidespor, bare fordi jeg er faglært og har gået på en erhvervsuddannelse, siger Kasper i en pressemeddelelse.

- Jeg er klar over, det er en investering i mig som medarbejder, men det er også min klare oplevelse, at jeg er blevet bedre til mit arbejde med de mange nye redskaber, jeg har erhvervet mig. Og når virksomheden investerer i dig som medarbejder, så giver man også meget gerne efter bedste evne en god indsats retur, siger Kasper Krüger.

I denne uge holder han nu sommerferie - og er leder af Hammel GF's fodboldskole.


Syd ud af ti

Kasper Krüger er langt fra et særtilfælde.

På landets to fagskoler, Business College Syd og Handelsfagskolen i Odder, der tilsammen uddanner tæt ved 7.000 unge om året indenfor kontor, handel og detail, oplever de en markant stigende interesse fra de store butikskæder som XL-Byg og andre.

Mere præcist rekrutterer kæderne i dag syv ud af ti faglærte elever efter endt praktik, hvilket svarer til en fordobling på tre år.


Mangel på arbejdskraft

- Kæderne har fået øjnene op for, at manglen på faglært arbejdskraft kun bliver værre i de kommende år, så de har skruet op for maskineriet og sætter mange ressourcer af til at udvikle de unge mennesker, der starter som elever hos dem.

- Det er naturligvis attraktivt for vores elever, der efter praktikken i høj grad gerne vil blive på en arbejdsplads, som har vist interesse i dem fra dag ét, siger teamkoordinator og underviser Claus Christensen fra Handelsfagskolen i Odder.

HR-chef Liselotte Christensen fra XL-Byg satte for tre år siden en omfattende indsats i gang for at rekruttere flere talenter.

Byggevarekæden har inklusive marketingsudgifter firdoblet det beløb, de bruger på at tiltrække og uddanne elever. I dag tilbyder de nye elever masser af ekstra uddannelse, lokale elev-coaches der følger de unge tæt, karriereplanlægning, sociale netværk med arrangementer, priser til de bedste og sociale medier målrettet eleverne.


- En regulær kamp

- Eftersom erhvervsuddannelserne desværre er blevet nedprioriteret i årevis, står store som små virksomheder i en regulær kamp om talenterne, og den har vi naturligvis ikke tænkt os at tabe. Vi er derfor godt tilfredse med, at vi i dag rekrutterer syv ud af ti elever efter end praktik, hvilket er en fordobling på fem år, fortæller Liselotte Christensen.


Ordet er ditMere Ry-Galten