Tip os log ind

Tifoer - en del af kampen på lægterne

08. marts 2018, 12.56

Rivalisering Jeg kunne ikke undgå, at læse den artikel/læserbrev/whatever uden at gentagende spørge mig selv, om det er satirisk eller om det er seriøst.

En af dansk fodbolds bedste tifoer i nyere tid var mellem FCK og Brøndby, hvor tifoen gik ud på, at FCK-klædte soldater affyrede kanonskud mod Brøndby Stadion, som delvist blev sprængt i luften. Den tifo blev hyldet verden rundt som kreativ, flot og en stor hån mod Brøndby. Det gjorde, at Brøndby lavede en stor hævn med en flot tifo i den næste kamp, og kampen på banen såvel som lægterne blev intensiveret p.g.a. rivaliseringen.

Stig kommer med absolut ingen argumenter om det forkerte ved tifoen, andet end at han engang har spillet (eller kender nogen?) der har spillet for SIF, hvor man ikke gjorde det. Men med tiden er fodbold-rivaliseringen blevet hævet, og der er ligeså meget kamp på lægterne, som der er på banen. Det skaber fede fodboldkampe. Især på et niveau a lá dansk fodbold. Moderne fodbold ER rivalisering. Det er en hån mod fredelige fodboldfans, der mødes og laver de her flotte tifoer, at kalde dem »udenfor pædagogisk rækkevidde« velvidende, at der er tosser som tager til fodbold med det enkelte formål ... at slås. DE er udenfor pædagogisk rækkevidde.

Når man går til fodbold, og det er imod klubber som FCM, AGF og Viborg som jeg/vi hader af hele vores hjerte, så sker det indenfor stadionets rammer, på vejen til stadionet og når vi diskutere on- eller offline om SIF. Men når vi er i den virkelige verden, så er det hverdags-mennesker som os, måske kollegaer eller venner. Men i kampens hede skal vi sgu have lov til at håne, drille og rivalisere. Alt andet bliver for politisk korrekt, og så kan man ligeså godt droppe al fankultur og sidde med golfklap, når spillerne for begge hold gør noget godt.


Ordet er ditMere Debat