Tip os log ind
Poul Winckler var I årene fra 1990-2002 også formand og topforhandler for de 650.000 ansatte i amter og kommuner, der hørte under KTO Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte.
Foto: Lars Møller/ritzau Scanpix

Tidligere FOA-formand er død

Forbundsformand i FOA kalder Poul Winckler »et billede på den danske model«. Han blev 81 år
15. januar 2019, 08.54

NEKROLOG Fagforbundet FOA's første formand, Poul Winckler, er afgået ved døden.

Det skriver FOA i en pressemeddelelse.

Forbundsformand Mona Striib hylder i pressemeddelelsen den tidligere FOA-formand, der blev 81 år. Hun siger, at FOA først og fremmest vil huske Winckler som en fremragende forhandler:

- Han var et billede på den danske model, når den er bedst.

- Altid med fokus på helheden - og altid med en hensigt om at balancere tingene, så både små og store grupper kunne se sit aftryk i de fælles løsninger.

Han bliver beskrevet som drivkraften bag etableringen af flere social- og sundhedsuddannelser, der blev grundlagt i starten af 90'erne.

Samtidig forbedrede han pensionsindbetalingerne og barselsreglerne på det offentlige arbejdsmarked.

- Det er en af dansk fagbevægelses historiske skikkelser, der i dag ikke er her mere. FOA skylder Poul Winckler en meget stor tak. Æret været hans minde, siger hun.

Winckler, der var uddannet portør, blev som 43-årig valgt til formand for Dansk Kommunal Arbejderforbund, som han i 1993 fik fusioneret med Husligt Arbejderforbund.

Fusionen kom til at hedde FOA, og Winckler var formand, til han som 65-årig faldt for aldersgrænsen i 2002.

Sideløbende med fagforeningsarbejdet sad han fra 1997-2001 i byrådet for Socialdemokratiet i Farum. I de senere år engagerede han sig i det lokale kirkeliv.

FOA er Danmarks tredje største fagforbund med cirka 180.000 medlemmer. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner.

/ritzau/


Ordet er ditMere Navne