Tip os log ind

Tiden er til handling i Kjellerup

13. marts 2019, 12.27

dukkede de op igen: Efterladenskaberne fra de unge i Kjellerup, der mødes for at være sammen med hinanden, hvor der nu er plads.

I weekenden sad nogle i læ bag Alhuset. De drak og spiste og røg, og det kunne ses på affaldsbunkerne bagefter. De ryddede nemlig ikke op efter sig.

Måske de samme unge havde smadret bænke på Skovbakken i nærheden? Og måske de igen havde punkteret hjemmeplejens biler ved det tidligere sygehus i Vestergade?

Alice Lemming fra Alhuset udtrykte tirsdag forståelse for de unges situation. De mangler et sted at være, hvor de er velkomne, mener hun. Sådan et sted kan være svært at finde.

Der sker tit, at problematikken om de mange »hjemløse« unge dukker op.

Det sker for om sommeren, når der holder biler med unge på Kjellerup Hallens p-plads. Her hygger de og snakker - og larmer nok også og skræmmer nemt folk, der kommer forbi. Nogle gange er det shelterne ved Arena Midt, der giver ly. Her ryger de hash og andet, som unge gør, når de er sammen.

Også Ry-området har tidligere oplevet larmende unge i sommernætterne.

Om vinteren er det mere bøvlet at mødes i det fri. Men så samles de uforstyrrede steder med læ. Nogle gange går tingene over gevind, og der begås hærværk. Det er frustrende og utrygt for dem, der rammes. For der skal ryddes op, og det er ikke trygt, at steder, hvor man skulle have det rart, ødelægges.

Og det er frustrerende, at ens arbejdsredskab - en bil - udsættes for hærværk.

De unge er sikkert også frusterede. Uden at det herfra skal opfattes som et fripas til at lave hærværk og svineri.

Mange taler om, at der skal rækkes ud efter de unge i Kjellerup, der står uden for det etablerede klub- og idrætsliv. Lokalrådet i byen har blandt andet debatteret det, og mange gode kræfter er enige om, at der skal gøres noget.

Et af problemerne kan være, at ungdomsskolen og ungdomsklubben ikke har mange tilbud i Kjellerup. Det meste foregår i Silkeborg, og det er ikke alle, der vil tage bussen til kommunens hovedstad for at være med til aktiviteter fjernt fra hjem og kammerater.

Ungdomsskolen og ungdomsklubben har flere gange forsøgt at få noget op at stå i Kjellerup. Men de unge, man gerne vil nå, kommer ikke.

SSP opfordrer til, at man lokalt handler og gør noget ved problemet. Ikke mindst forældrene opfordres til at gøre noget sammen.

Den opfordring bør Kjellerups borgere tage til sig. Tiden er moden til at tage fat i stedet for at trække på skuldrene over »de umulige unge«.

Ellers går der kun kort tid, før vi har den næste artikel om hærværk og svineri.


Ordet er ditMere Debat
Midtjyske Meninger

Grønne gågader