Tip os log ind
Jonas Thyrsted har i mange år stået bag Thorsø Musikfestival, som nu lukker. I stedet har Thorsø-drengen taget hul på et nyt kapitel i sin musikalske karriere. Det omfatter udgivelsen af en række kærligheds-sange med bandet Drabant.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Thorsø-drenge udgiver kærlighedssange

Jonas Thyrsted og Martin Schøler fra Thorsø udgav i weekenden første single fra en kommende EP med bandet Drabant
27. maj 2019, 10.26

THORSØ To musikalske Thorsø-drenge har netop udgivet deres første single fra en kommende EP med bandet Drabant.

Singlen, der hedder »Soldaterdigt«, er en hyldest til det orkestret selv kalder for »den gode gammeldags kærlighed«, hvor man kæmper for tosomheden og accepterer hinandens fejl, mangler, morgenhår og beskidte vasketøj.

Det fortæller forsanger Jonas Thyrsted, som sammen med Martin Schøler, der spiller trommer, er vokset op i Thorsø.

Jonas Thyrsted er lokalt kendt som en af hovedkræfterne bag Thorsø Musikfestival, som i otte år arrangerede den nu hedengangne festival, og andre koncerter samt forskellige musikalske projekter i byen.

Musikken har Jonas Thyrsted dog langt fra lagt på hylden. Alle fem sange på den kommende EP handler om kærlighed. Et emne, som forsangeren har hentet inspiration til i hjembyen.

- Thorsø har dannet ramme om mange ungdommelige kærlighedsdramaer og hver gang et drama endte, havde man lært en lille smule mere om kærligheden.

- Dengang var det ikke så forpligtende, men i takt med at man bliver ældre, så finder med ud af, hvad det vigtige i en relation er. Og når man finder den kerne, må man passe på den og kæmpe for at holde den i live, siger Jonas Thyrsted, som i dag bor i Aarhus.

Drabant består af i alt seks musikere og har tidligere slået sit navn fast som et lovende dansksproget orkester.

Bandet har tidligere udgivet singlen »Forår« og fællesskabssangen »4-4-2«, som var ledsaget af en musikvideo med fodboldkommentatoreren Flemming Toft optaget på Vellev Stadion med lokale old boys-spillere som statister.

På den nye single er emnet altså kærlighed.

- »Soldaterdigt« er en opfordring til at tage ansvar for kærligheden og kæmpe for, at den er tilstede.

- Det kræver en indsats at finde og bevare kærligheden til et andet menneske.

- Det skal man kæmpe for, siger Jonas Thyrsted. lyng


Ordet er ditMere Hammel