Tip os log ind
Thomas Jensen har som skatteordfører ofte stået på Folketingets talerstol for at fremlægge nye lovforslag.

Thomas Jensen i spil som minister

Socialdemokraternes skatteordfører er et bud på en ny skatteminister
01. september 2014, 09.55

Silkeborg Det lokale socialdemokratiske folketingsmedlem Thomas Jensen er en af kandadaterne, når der i dag skal sættes navn på en ny skatteminister.


Margrethe Vestagers farvel til dansk politik efter udnævnelsen til kommissær betyder, at Socialdemokraterne overtager skatteministeriet. Den plads sidder Morten Østergaard (R) på nu, men han flytter til indenrigs- og økonomiminister og bliver samtidig ny leder for de radikale.


- Beslutningen ligger hos statsministeren, og der er ikke andet at gøre end at slå koldt vand i blodet, siger Thomas Jensen om at være minister-emne.


Når han bliver nævnt som en mulig minister, så hænger det sammen med, at han er skatteordfører for Socialdemokraterne og dermed godt inde i stoffet. Han bliver samtidig betragtet som en loyal Thorning-støtte.


Thomas Jensen har siddet i Folketinget siden 2007 og er medlem af blandt andet skatte- og finansudvalget.


De øvrige socialdemokrater, der er i spil som minister-kandidater er Benny Engelbrecht, partiets erhvervsordfører, John Dyrby Poulsen, udenrigsordfører, Morten Bødskov, tidligere justitsminister, og integrationsordfører Mette Reismann.


Det bliver sandsynligvis sent i dag, at telefonen ringer hos en af dem. Der forventes at være dronningerunde i løbet af tirsdag.


Ordet er dit