Tip os log ind

Them kalder Silkeborg

23. februar 2017, 13.00

DEBAT Silkeborg Kommune har ikke haft succes med sin kampagne, Silkeborg Kalder, for at skaffe flere tilflyttere til kommunen.

Nye tilflyttere skal vel ikke alle bo i Silkeborg by, i oplandsbyerne har vi god plads og her er gode muligheder for at finde en god bolig i en flot natur. Her i Them har vi gode skoleforhold, svømmehal og idrætsfaciliteter i Themhallen. Ligeledes har vi Toftebjerg Medborgerhus og gode muligheder for at handle ind.

En vigtig ting mangler og kan være afgørende for, om man vælger Them fra eller til. Det, der mangler, er gode busforbindelser til Silkeborg. I dag har vi én mulighed og det er rute 215, som kører mellem Silkeborg og Vejle. En køreplan hvor der er perioder med langt mellem busafgangene.

Hvorfor kan bybusserne ikke køre til Them? De er jo så tæt på, at det er uforståeligt, hvorfor de ikke også kan køre til Them.

Der kører bybus linje 4 til Virklund og tilbage til Silkeborg. Fra Virklund er der 3 minutters kørsel til industriområdet i Knudlund og yderligere 3 minutters kørsel til Them by. Salten by og Them Hallen kunne tilføjes med endnu et par minutters kørsel. Bybus linje 10 kører til Gjessø, herfra er der 4 km til Them, 5 minutters kørsel, men igen kører bussen tilbage til Silkeborg, det meste af vejen gennem skov. Kunne man slå de to bybuslinjer sammen til en, eller endnu bedre at de begge kørte over Them? Herved opnår vi ideelle busforbindelser fra Them til Silkeborg. Det vil være muligt at tage til Silkeborg for et kort besøg ved speciallæge, optiker, på sygehuset eller Borgerservice, uden at skulle vente i timevis på at kunne komme hjem igen. Det vil være muligt for forældre i Silkeborg at sende deres børn med bybussen til Svømmehallen i Frisholm, i stedet for at de skal køres i bil.

Når kommunen vil tiltrække nye borgere, skal vi stille transportmuligheder til rådighed, så man ikke nødvendigvis skal have en bil og ofte to for at få en hverdag til at hænge sammen, hvis man bosætter sig uden for Silkeborgs bygrænse. Den mulighed er der ikke i dag. Jeg er sikker på at andre oplandsbyer har samme problemstilling omkring transport, som vi har i Them. Det vil betyde en prioritering af øgede udgifter til den offentlige transport, men på sigt vil det tjene sig hjem igen.


Ordet er dit