Tip os log ind

Teknisk skole klar til hjernefitness

18 uddannelser får hjernegymnastik på skemaet
18. oktober 2016, 11.50

SILKEBORG Teknisk Skole Silkeborg er en af 18 ungdomsuddannelser, der deltager i et forsøg med hjernefitness på skoleskemaet.

Hver anden danske skoleelev føler sig presset i hverdagen. Det kan være på grund krav om faglige præstationer, belastet af sociale relationer, manglende søvn, studiejob og mange andre ting, som fylder på en uhensigtsmæssig måde i dagligdagen.

Men det kan en times ugentlig hjernetræning ændre på, lyder det i en pressemeddelelse om forsøget,

18 skoler deltager i de kommende tre år i projekt Ung Hjerne, der omfatter både elever og et antal lærere, der uddannes som instruktører.

Nordea-fonden har med en støtte på knap 10 mio. kr. gjort projektet muligt.

- Træningen er en sjov og social måde at styrke de unges robusthed og trivsel på, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør for Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Funktionel hjernetræning kan afhjælpe presset og ruste hjernen til en hektisk hverdag. Hjernetræning åbner for nye måder at handle på. At tænke på. At opfatte på. Den daglige trivsel øges, ligesom den mentale styrke og nattesøvnen bliver bedre, fremgår det af pressemeddelelsen.

Træningen inkluderer elementer af boldspil, gymnastik, hovedbrud, regelspil, samarbejde og teambuilding, hvor øvelserne laves individuelt, i par, i mindre og større grupper. At have det sjovt og forholde sig til hinanden er vigtige grundelementer i træningen.

Det er Tietgen Handelsgymnasium i Odense, der står bag Ung Hjerne-projektet sammen med ungdomsuddannelser fra hele landet. Danmarks Evalueringsinstitut og en forsker fra Syddansk Universitet følger projektet.


Ordet er dit