Tip os log ind

Tak og tillykke Silkeborg

07. september 2018, 13.04

Made in Denmark Som midtjysk golfentusiast vil jeg gerne have lov til at takke Silkeborg, Silkeborg-Ry Golfklub, de utallige frivillige, Lars Larsen og Flemming Astrup & Co. for fire fantastiske dage med Made in Denmark-arrangementet.

De fire dage var dansk sensommer, når den er bedst og smukkest, og den tørre sommer til trods fremstod både banen og naturen fra sin smukkeste side. Og dette pragtfulde skue er blevet broadcastet til flere hundrede millioner TV-seere i næsten alle verdensdele. Bedre propaganda for Danmark og Silkeborg ville selv den bedste propaganda-minister ikke have formået at skabe, og Silkeborgs Byråd skal have ros for, at man sagde ja til at betale de fem millioner, da lejligheden bød sig. Trods trange tider i de kommunale budgetter, skal man ganske enkelt tage sig råd til den slags - oven i købet, når man positionerer sig som Danmarks outdoor hovedstad.

Jeg havde personligt fornøjelsen af at opleve turneringen torsdag, fredag og søndag. De to første med businessfaciliteter og finaledagen under åben himmel ude i sporet og i teltbyen, og lige meget hvor man kom, var det en rendyrket fornøjelse. Ikke siden OL i London i 2012 har jeg oplevet så gæstfri en modtagelse og generelt set up. Der var både hjerterum og husrum - selv langs de smalle fairways inde i skoven.

Man har taget det bedste med fra Himmerland og tilført lidt ekstra charme fra Midtjylland. Og hele tiden blev man »skuffet til den gode side«. Som eksempelvis om søndagen, da der blev budt på lækker hjemmebagt kage ved indgangen eller en lille forfriskende ispind ved udgangen, som man kunne nyde på den smukke 1.500 skridts vandring ad Kingostien til parkeringspladsen.

Vi fik ganske vist ikke nogen dansker i den absolutte top, men til gengæld Thorbjørn Olesen til Ryder Cup af naturens vej. Og så slap den danske golflegende Thomas Bjørn for at blive erklæret nepotist, landsforræder eller golfuforstandig. Ingen af delene har han nemlig fortjent. Og det må vi glæde os over sammen med en enestående golf- og naturoplevelse.

Man må håbe, at Silkeborg siger ja om to eller fire år, når eller hvis Lars Larsen igen giver muligheden. Og så må man håbe, at Silkeborg-Ry Golfklub bevarer jordforbindelsen og ikke sætter greenfeeprisen tll at være dyrere end dyr, når de danske golfspillere vil prøve kræfter med den fantastiske bane, de nu har set på TV eller trasket på live i sidste uge.


Ordet er ditMere Debat