Tip os log ind
Arkiv
Foto: Colourbox

Tag resterne med hjem

En af metoderne til at begrænse madspild er indførelse af de såkaldte »doggy-bags« på restauranter
27. oktober 2014, 16.02

silkeborg Har man spist på restaurant i USA, ved man, at hér er det helt almindeligt at få rester med hjem i en »doggy-bag«.

Nu er ideen også lanceret i Danmark, hvor bevægelsen »Stop Spild af Mad« har indgået et frivilligt samarbejde med firmaet Unilever Food Solutions om at implementere gratis doggy-bags på danske restauranter, cafeer og storkøkkener. Firmaet leverer poserne gratis til restauranter, som tilmelder sig ordningen - og i følge salgskordinator Liff Behrendt, er ordningen blevet en succes. Hun fortæller, at mange restauranter landet over allerede har takket ja til at være med.

I Silkeborg har Midtjyllands Avis bedt tre større lokale restauranter om forsøgsvis at tilbyde gæsterne at få levninger med hjem i doggy-bags for på den måde at undgå, at maden smides ud.

Hver af de tre restauranter, Restaurant Zorba, Restaurant Gastronomisk Institut og Brasserie Underhuset, får udleveret 100 doggy-bags - og så vender avisen tilbage senere og taler med kunder og restauratører om, hvordan tilbudet er blevet modtaget. Og om ordningen vil blive permanent.


Læs meget mere om doggy-bags i artiklerne herunder!

Danskerne: ja-tak til levninger

Størstedelen af danskerne vil gerne have de gode rester fra middagen på restauranten med hjem i en doggy-bag.

Det fastslår en analyse foretaget af TNS Gallup for forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. Undersøgelsen viser dog, at doggy-bags på restauranterne skal håndteres diskret, eftersom princippet stadig er lidt af et tabu herhjemme.

Gallup-analysen viser, at 55 procent af de adspurgte vil tage imod en doggybag, hvis de havde diskret og nem adgang til den. 46 procent vil spørge efter en doggy-bag, fordi handlingen tydeligt signalerer, at de ønsker at mindske madspild og personligt ønsker at gøre en indsats. Og hele 61 procent vil tage imod en doggy-bag, hvis tjeneren venligt og af sig selv tilbyder at pakke den ekstra mad i en doggy-bag. Men kun 12 procent af de adspurgte har dog prøvet selv at bede om en doggy-bag på en restaurant/café i Danmark.

KILDE: Gallup og Stop Spild af Mad

Ordet er dit