Tip os log ind
  • 1/: Kahytstyperne på mellem- og øverste dæk har fransk altan, så slå dørerne op og nyd de smukke scenerier, som skibet glider forbi.
  • 1/: Man spiser og drikker rigtig godt på et vinkrydstogt, så for figurens skyld, er det nok fint, at toget »kun« varer fra 20.-27. oktober.
  • 1/: Per Pallesen og Ole Porsvig er klar til at fortælle om vin og måske også, hvad for stor indtagelse kan føre til. I hvert fald lover de både sjov og seriøsitet.
  • 1/: Den danske rejseleder tager deltagerne med på udflugter i de byer, som vi lægger til.

Tag på vincruise på den romantiske Rhinen med Læserklubben

Med vin-makkerparret Porsvig og Pallesen tager Læserklubben på flodkrydstogt fra Koblenz til Bonn, 20.-27. oktober
29. april 2018, 08.55

Et krydstogt er for de fleste en fantastisk oplevelse. Midt i en afslappende atmosfære på et flydende luksushotel kan man nyde de smukke scenerier, som passerer forbi, samtidig med at livet nydes om bord på skibet med dejlig mad, vine og diverse faciliteter.

Hver dag lægger skibet til kaj et nyt sted, og man tager på udflugt og får nye og anderledes oplevelser hele tiden.

Specielt for dette krydstogt har vi vinen i fokus. De to store vinkendere - Ole Porsvig fra Tysk Vin Klub og skuespiller og vinentusiast Per Pallesen - bidrager til ugens program med kyndig vinkendskab samt sjove anekdoter.

Vi sejler med det flotte skib M/S Leonora på Tysklands måske flotteste flodstrækning og kommer forbi nogle af de mest spektakulære vinhuse i Tyskland. Om bord samles en masse herlige mennesker med passion for rejser, mad og vin, så der er lagt op en til herlig uge.


Verdens kulturarv

Lørdag 20. oktober er der tidlig busafgang fra Silkeborg, Ikast og Herning. Med passende pauser køres der til Koblenz. Indtjekning på firstjernede M/S Leonora i den valgte kahyt, hvorefter skibets cruisemanager byder velkommen inden middagen serveres.

Vi ligger i Koblenz natten over, så der vil være mulighed for en spadseretur i byens gamle bydel »Alstadt«, som ligger blot få hundrede meter fra skibet.

Søndag morgen tidligt stævner vi ud på den romantiske del af Rhinen, som for et par år siden blev optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

Vi runder »Deutsches Eck«, der deler Mosel og Rhinen og har den flotte rytterstatue af Kejser Wilhelm på styrbord side. Der er god tid til at nyde livet og naturen undervejs, hvor vi skuer Rhinens berømte perlerække af gamle borge, små vinbyer og stejle vinmarker. I Rüdesheim besøger vi et af Rheingau-områdets top vinhuse - nemlig Fritz Allendorf.


»Winemakers Dinner«

Efter besøget holder Ole Porsvig foredrag om bord. Om aftenen er der »Winemakers Dinner« om bord med fem-retters menu, og Ulrich Allendorf fortæller om de ypperlige vine, som serveres til middagen. Mandag lægger vi til i den smukke, gamle by Speyer. Den imponerende domkirke er byens vartegn og har altid været en af tyskernes vigtigste kirker hos den katolske tro. Der er mulighed for at tage en rundtur i byen og for eksempel besøge det tekniske museum, som med sine mere end 150.000 kvadratmeter rummer alverdens ting inden for teknik. Her kan du se alt fra de første biler til de største fly samt Europas største rumfartsudstilling (entré cirka 16 euro).

Om aftenen kan vi endnu engang glæde os til et af Ole Porsvigs spændende foredrag, der røber hans enorme kendskab til den tyske vinkultur.


Alsace Broder Orden

Tirsdag sejler vi ind i det kendte vinområde Alsace, hvor vi lægger til i hovedbyen Strasbourg. Dette er et af EU's store knudepunkter, og vi finder både Europaparlamentet og Europarådet. Du kan også opleve Place de la Republique samt byens storslåede domkirke.

Igennem hele byen løber mange kanaler, og det kan anbefales at tage med på en af de smukke kanalrundfarter, hvor man blandt andet sejler ind i den gamle bydel »La petite France«.

Om aftenen kommer Per Pallesen på banen, og fortæller om sin interesse for vin og specielt Alsace vine. Per Pallesen er selv medlem af den prestigefyldte »Alsace Broder Orden« og har derfor en stor viden om områdets populære vine.

Strasbourg har meget at byde på, så vi har valgt at bruge en dag mere her på at nyde bylivet, de mange lækre franske caféer og måske lidt shopping.

Efter middagen vil vi igen møde Per Pallesen, der denne gang vil fortælle anekdoter fra sin lange skuespillerkarriere, og mon ikke lattermusklerne får noget at arbejde med?

Torsdag sætter M/S Leonora kursen mod nord og lægger til i Mainz. Byen er en af Tysklands ældste, og dens historie og bygninger spænder fra romertiden til den franske revolution.

Byen gemmer blandt andet på historien om Johann Gutenberg, som anses for at være opfinderen af bogtrykkerkunsten. På Gutenberg- museet kan man opleve originalen af Gutenbergs bibel, som er verdens første masseproducerede bog.

Fredag: Det tidligere Vesttysklands hovedstad Bonn er togtets endestation. Her vil der være rig mulighed for at opleve den smukke gamle bydel og ikke mindst se statuen af byens vidunderbarn, Ludwig van Beethoven. Besøg Beethovens fødehjem eller et af de mange andre museer i byen.

Lørdag er det uforglemmelige flodkrydstogt ved at nærme sig sit slutning, og vi tager afsked med M/S Leonora og besætningen.

Turen går med passende pauser nordpå, og vi forventer at være i vores hjembyer sidst på aftenen.


Næsten alt er inkluderet

Prisen for dette vinkrydstogt er for avisens abonnenter 9995 kroner per person i dobbeltkahyt på hoveddæk. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 10.195 per person. Tillæg for enekahyt er 2700 kroner.

Følgende er inkluderet:

Buskørsel i moderne langtursbus

Rejseleder

Syv overnatninger om bord på hoveddæk

Syv gange morgenmad

Seks gange frokost

Syv middage (inklusive »Winemakers Dinner« og »Captains Dinner«)

Vinsmagninger om bord på skibet

Udflugter og entréer i forhold til programmet

Husets øl/vin/vand om bord hver dag fra klokken 11-23

Vinsmagning dag 2

Foredrag/underholdning med Ole Porsvig og Per Pallesen

Man kan tilkøbe kahyt højere oppe på skibet. Tillæg for kahyt på mellem dæk er 550 kroner, og øvre dæk er 1100 kroner per person. Alle kahytter ligger over vandlinjen og er med vindue.

Tilmelding til Læserklubben på mail@laeserklubben.dk eller på telefon 96263756-57/87228469


Ordet er ditMere Rejser