Tip os log ind
  • 1/: »Varieté 1868« bliver et brag af et teatershow - med sus i krinolineskørterne, akrobater, linedansere og endda et par siamesiske tvillinger. ?
    Foto: Klank Efterskole
  • 1/: Alle efterskolens elever er engageret i den stor opsætning - nogle som dansere, andre som sangere , kostumesyere osv.

Sus i skørterne på Klank

Alle Klank Efterskoles elever med bag stort teatershow: »Varieté 1868«
21. marts 2018, 10.21

GALTEN En varieté, som de lavede dem for 150 år siden, er på jubilæums-programmet på Klank Efterskole.

Fredag og lørdag blænder skolen op for »Varieté 1868« - en stor og festlig forestilling med både dansepiger, jonglører, akrobater, linedansere og sågar et par siamesiske tvillinger.

Alle skolens elever medvirker på den ene eller anden måde i forestillingen, der udfolder sig på en stor scene med professionel lyd- og lyssætning.

I denne uge bliver der øvet dans, sang og skuespil. Og der sker lige så meget bag scenerne, med elever, som er ved at bygge rekvisitter og sy kostumer, fortæller Julie Andresen, der selv er elev på skolen.


Forstander-genfærd

Stykket er skrevet til lejligheden af teaterinstruktør Helle Brokjær.

Handlingen foregår i nutiden, men trækker også tråde tilbage i fortiden. Skolens gamle forstander Aaes dukker således op som genfærd, men publikum møder også den helt almindelige Lisa på 15, som bliver hvirvlet ind i begivenhederne.


Kulørte lamper

Efterhånden som publikum ankommer, vil de blive mødt af kulørte lamper, prustende heste og diverse boder. Her vil de få en lille forsmag på, hvad der venter dem under forestillingen, fortæller Julie Andresen.

Opsætningen er skolens årlige teaterprojekt, men denne gang i ekstra stort showformat i anledning af 150 års jubilæet.

Vi synes, der skal være nogle ting i løbet af året som er med til at bringe alle sammen, siger forstanderen, Klaus Larsen.

»Varieté 1868« opføres tre gange: Fredag formiddag for elever i de lokale skoler, fredag eftermiddag for gamle elever og interesserede lokale borgere, plus lørdag eftermiddag for elevernes forældre og andre pårørende.


Ordet er ditMere Ry-Galten