Tip os log ind
  • 1/: Kok og butikschef hos Byens Fisk og Vildt, Jonas Petersen, fortæller, at der er mange gode muligheder for at lave lækker mad ud af de lokale fisk i søerne. For nylig er butikken begyndt at tilbyde den oversete spisefisk, suderen. Den er rigtig lækker i røget form og kan indgå i kolde og lune retter, forklarer Jonas Petersen. I Holland og Tyskland spises fisken i stor stil. I Kina opdrættes den til eksportmarkedet.
    Foto: Martin Ballund
  • 1/: En kendt og en ukendt. Aborren øverst til venstre fanges af selv den mindste fisker i de lokale søer. Den er en glimrende og velkendt spisefisk. Den mere ukendte spisefisk er suderen, der er en karpefisk, som lever i søer og mosehuller. Den fanges bedst i de lune sommermåneder i de sene aftentimer og tidlig morgen.

Suderen, den oversete spisefisk

Den findes i vores søer i rigt omfang. Alligevel har vi ikke taget suderen til os som spisefisk, og det er egentlig synd, for den smager fantastisk, mener man hos Byens Fisk og Vildt
25. oktober 2016, 14.05

SILKEBORG Su... sud... hvad for en fisk?Siger du, at vi skal spise suder?Der gik altså nogle ekstra sekunder, inden nærværende journalist - og lystfisker -...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind