Tip os log ind
Foto: Colourbox

Start samtalen

19. juli 2018, 11.13

Bæredygtighed Miljø og klima synes som størrelser, der er så uoverskuelige og uhåndterbare, at vi som borgere og individder bliver handlingslammede - også selv om vi gerne vil være med til at trække i den bæredygtige retning.

Alligevel er mange danskere begyndt at ændre vaner. Vi hører tit om, at vi i haven skal lade brændenælder stå urørt til sommerfuglene og lade private grøftekanter være uslåede. Nogen er måske endda så ambitiøse at de holder villa-bier. Hatten af for dem!

Jeg fandt et gammelt dukkehus, som var på vej til småt brændbart. Det stillede jeg op i blomsterbedet og lavede til insekthotel.

Det virkede måske som en lidt tåbelig idé nu når jeg bor på landet omgivet af i forvejen naturligt nedfaldende gamle grenbunker, vild-eng, krat og urørt løvbund som insekter, biller og andet godt kan trives i. Ikke desto mindre kunne jeg ikke lade være.

Nå tilbage til insekthotellet - hvorfor giver det så alligevel mening i det store billede at lave et kultiveret minibuskads for en som mig der bor på landet?

Jo det gør det i det øjeblik, jeg sidder med venner fra nær og fjern og drikker kaffe ved blosterbedet og de får øje på den spøjse opsætning med dukkehuset fyldt med grene der står i blomstervældet. Det starter samtalen om hvorfor et kunstigt skabt habitat for havens mindre nyttedyr er blevet nødvendigt for verdens økosystem.

Noget af det mest kraftfulde overhovedet i forhold til miljø og klimakrisen er at sætte gang i samtalen i alle afkroge af samfundet.


Ordet er ditMere Debat