Tip os log ind
Søren Peter Sørensen på Aqua med tre af sine seks børnebørn, som han holdt så meget af.

Søren Peter var fyldt med glæde ved livet

Landmand, livsnyder og familiemenneske, Søren Peter Sørensen, Gjern, døde helt uventet i en alder af 66 år
15. april 2019, 13.00

MINDEORD Anne Mette K. Rasmussen, Laila K. Bladtkramer og Morten K. Sørensen har indsendt følgende mindeord over deres far, Søren Peter Sørensen:

Forårsarbejdet i marken var godt i gang. Vores far havde pløjet, harvet og sået jorden med stor glæde og tilfredshed over sin nye traktors kræfter. Far ville have nydt at se havren og græsset spire og gro. Han ville have tjekket vejrudsigten for at glæde sig over, at sol og regn hjælper afgrøderne godt på vej. Han ville have gået en tur i marken for at se, dufte og mærke, at alt var i orden, mens han ville lægge mærke til fuglenes sang, harens hop og rådyrets nysgerrighed. Men pludselig ændrede alt sig, og fredag den 5. april forlod far helt uventet vores verden. Tilbage står vi nu med et kæmpe savn og et chok over livets kolbøtte.

Gården Birkelund på Hornvej lidt uden for Gjern har altid været centrum for vores verden.


Birkelund i 50 år

Vores far var en del af Birkelund i mere end 50 år. I 1967 flyttede far som 15-årig fra sit fødehjem i Hammel til en gård mellem Gjern og Skannerup for at arbejde som karl. Et år senere flyttede han til Birkelund, hvor han arbejdede som karl på fuldtid hos den daværende ejer Henry. Senere mødte far vores mor og tog en stilling som skovarbejder. Men da Henry ikke kørte traktor, fortsatte far samtidig med at stå for pasningen af Birkelunds marker.

I foråret 1980 blev drømmen til virkelighed, far overtog Birkelund, og vi flyttede ind som en glad og stolt familie, der kunne nyde det gode landmandsliv. Far har altid været en glad og tilfreds landmand, og som en af vennerne sagde engang:


Glæden ved naturen

- Det er så fantastisk med dig Søren Peter, du er en landmand med et positivt sind. Uanset om det regner for meget eller for lidt, så brokker du dig aldrig, du tager det som det kommer.

Vores far har altid været fyldt med glæde ved livet, glæde ved familie og venner, og glæde ved naturen omkring os. Vi husker de aftener hvor vi sammen gik over marken og stille skjulte os for at opleve små legende ræveunger. Vi husker, når vi tog på vandreture i skovene, og vi husker fars store interesse for både mennesker og natur. Vi husker, når far begejstret delte de første modne jordbær og blommer med os. Vi husker fællesskabets stærke kræfter, når høsten skulle i hus og den kærlighed der strømmede os i møde, når far stablede bundterne, så vi kunne sidde sikkert øverst på læsset hjem.


Stoltheden over Gjern

Vi kan også stadig mærke vores fars stolthed over at være en del af Gjern by. En by hvor han har engageret sig på mange arenaer, og hvor han blandt andet var formand for Gjern Natur, kasserer for Venstres lokalafdeling, og tidligere bestyrelsesmedlem i idrætsforeningen og Gjern Kultur- og Idrætscenter.

Far, du blev taget fra os alt for tidligt. Men tak for alle de oplevelser vi nåede at få. Tak for din fantastiske, jordnære, sjove, hjælpsomme og varme personlighed. Tak for din oprigtighed og for glæden ved mennesker og naturen. Tak for at se glæden i det små. Tak for at vise os vejen og følge vores veje. Tak for at du var en fantastisk far, morfar og farfar.

Æret være vores far Søren Peter Sørensens minde.


Ordet er ditMere Navne