Tip os log ind
En ny udstilling på Kunstcenter Silkeborg Bad viser sommerhusarkitekturens historie.
Foto: Nan Dahlkild

Sommerlandets drømme

09. maj 2019, 11.15

KUNST De steder, vi søger om sommeren, er som regel forbundet med forestillinger om det gode liv, det enkle og oprindelige liv på landet og ude i naturen, ja, paradiset på jorden. Disse forestillinger ligger ofte bag de fysiske rammer for friluftsliv og fritidsbebyggelse, som samtidig er et frirum for bygnings- og indretningsmæssige eksperimenter, som man ikke ser andre steder.

Dette er baggrunden for Kunstcentret Silkeborg Bads udstilling »Sommerlandets arkitektur - Drømmen om det gode liv«, som åbner på lørdag.

Med tegninger, fotos, modeller og andre genstande dokumenteres mange typer af bygninger og bebyggelser over hele landet, lige fra ældre landsteder til sommervillaer, typehuse og vandrerhjem til feriebyer, kolonihaver, campingpladser og campingvogne.

En mindre del af materialet knytter sig særligt til Silkeborg og det midtjyske søhøjland, som i mere end 100 år nærmest har været synonymt med naturnærhed, og i dag også med friluftsliv og aktiv fritid. En anden lokalitet, der også er stærkt repræsenteret på udstillingen, er Nordsjælland, hvor sommerlandets drømme også har udfoldet sig i mange årtier.

Forestillingen om det gode liv er et gennemgående træk i fritidslivets og fritidsbyggeriets udvikling.

De mange forskellige visioner og ideer om indholdet af den frie tid i livet er både interessante i et mere historisk perspektiv og i det senmoderne samfunds utallige fritidsmuligheder. For arkitekter og andre udgør dette en guldgrube af inspirationskilder. I forbindelse med udstillingen er der udgivet en bog i samarbejde med Museum Tusculanums Forlag.

Udstillingen kan ses til 29. september.


Ordet er ditMere Kultur