Tip os log ind
  • 1/: »Det regner. Det regner i mit hjerte«, sang C.V. Jørgensen vemodigt - og hans trofaste fans nød hver drævende strofe midt i den silende regn. ?
    Foto: Helle Arensbak/ritzau Scanpix
  • 1/: Festivalen gik fra bragende sol til øsregn - men humøret stod på smukt hele vejen.
  • 1/: Rasmus Seebach lukkede og slukkede i silende regn i aftes. Men hvad gør lidt regn, når alle synger med på alle sangene.
  • 1/: Mange gæster tog hjem søndag, men adskillige tusinde nye kom til - ikke mindst for at høre Rasmus Seebach lukke festen.
  • 1/: Queen Machine indtager Bøgescenen med stor passion og kærlighed til bandet Queen på Smukfest søndag den 12. august 2018.. (
    Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix)

Smukfest stiler mod ny rekord

Omsætningen på festivalpladsen øget med otte-ni procent. Champagne er blevet rigtig populært
13. august 2018, 14.11

SKANDERBORG Den begyndte i bagende sol og endte i silende regn. Men uanset hvordan vejret artede sig, så holdt de mange tusinde gæster på Smukfest sig ikke tilbage, når det gjaldt om at få noget indenbords i bøgeskoven.

Især fredag og lørdag blev der festet igennem, og forud for den regnvåde søndag lå omsætningen i de mange barer og boder på festivalen otte-ni procent over sidste år på samme tidspunkt, fortæller talsmand Poul Martin Bonde.

Sidste år landede omsætningen under selve festivalen på omkring 62 millioner kroner eksklusive moms, så her venter et plus på formentlig over fem millioner kroner.


Champagne-galop

Når det gælder drikkevarer er fadøl den absolutte favorit - med et anslået salg på omkring 150.000 liter fadøl. Men der sælges også meget andet, deriblandt store mængder vodka og friskpresset appelsinjuice.

En ny tendens er, at der sælges meget mere champagne og dyre drinks.

- Noget af det, der er sket de seneste år er, at folk gerne vil have nogle mere eksklusive ting. Vi har en stor champagnebar, som vi har måttet udvide mange gange, fordi efterspørgslen er enorm, siger Poul Martin Bonde.


Ukendt ekstraregning

Smukfest rundede sidste år en samlet omsætning på 165 millioner kroner eksklusive moms. Tallet ser ud til lande pænt højere i år, men hvordan det hele lander økonomisk, er alt for tidligt at gætte på, siger talsmanden.

- Det er supergodt at vide, at vi har haft en sådan omsætningsfremgang. Men der er også blevet brugt nogle ekstra penge undervejs - blandt andet til brandsikringen, hvor vi jo lejede en brandbil. Det er heller ikke billigt, når der med kort varsel skal lejes 20 ekstra busser ind, siger Poul Martin Bonde.

Som omtalt var der problemer med en del af de shuttlebusser, festivalen havde hyret hos PP Busser. De måtte tages ud af drift efter politiets kontrol, og det medførte at nogle tusinde festivalgæster kom til at vente længe på at komme frem og tilbage mellem campingområderne og festivalpladsen.

Derfor blev de 20 busser lejet hos Herning Turist.

- Når alt kommer til alt er busserne mest en medieting. Det har været træls for de publikummer, det har berørt, men det er jo trods alt en meget lille del af det samlede publikum, der har mærket noget til det, siger Poul Martin Bonde.Ordet er ditMere Ry-Galten