Tip os log ind
DR's undervisningsprojekt handler først og fremmest om at inspirere børnene til at tænke kreativt med deres computer og selv begynde at lave programmer mv. Det skal indgå i en lang række fag i Favrskov-skolerne i det kommende skoleår.

Skoleelever får micro-computere

Alle Favrskov-skoler er med i nyt undervisningsprojekt, der skal give børnene lyst til at bruge computeren kreativt
30. juni 2018, 09.50

FAVRSKOV Alle 13 folkeskoler i Favrskov Kommune er med, når DR til august søsætter det treårige lærings- og undervisningsprojekt Ultra:bit.

Alle eleverne på 4. årgang får i den forbindelse udleveret små micro-computere, som de skal lære at bruge. De er kun halvt så store som en mobiltelefon, men kan bruges til mangt og meget - i særdeleshed til at lave små programmer på.


Børn er kreative

Formålet er at lære eleverne om kodning og digital dannelse, så de kan bruge teknologien kreativt.

- Vi ved, at børnene er kreative, nysgerrige og fantasifulde - og så er de gode til at lege. Det er gode evner at være i besiddelse af, når man skal skabe noget nyt, udvikle og afprøve, forklarer pædagogisk it-konsulent i Favrskov Kommune, John Klesner i en pressemeddelelse.


Kritiske brugere

- Børnene er jo nærmest født med digitalt udstyr i hånden, så de er vant til at bruge det. Men nu bliver der sat fokus på at skabe og programmere og samtidig være en kritisk bruger og tage stilling til det, de ser, tilføjer han.

Skoleudvalgsformand Birgit Liin (V) ser også mange gode perspektiver i projektet. - Forhåbentlig kan projektet her skabe en interesse for teknologi og programmering, som erhvervslivet på lang sigt kan få fordel af, siger Birgit Liin.


- Sjovt og spændende

- Samtidig med, at mange elever sikkert finder ud af, at det med at skabe og programmere faktisk er både sjovt og spændende, tilføjer hun.


700 skoler med

Projektet er støttet med 14 mio. kr. af Industriens Fond og over 700 skoler er med på landsplan.


Ordet er ditMere Ry-Galten