Tip os log ind

Skolebus fra Grauballe til Dybkær

03. august 2018, 12.44

SKOLEVEJE Vi har som politikere mange ting, vi har ansvar for, deriblandt sikre skoleveje for børnene. Grauballe Skole har overbygning i Dybkær, men der kører ingen bus mellem Grauballe og Dybkærskolen. Der kører en bus ind til Nørreskov Bakke, men den ankommer 55 minutter før det ringer, og så skal man gå et kvarter derfra eller omstige til bybus eller tage den næste bus og komme for sent. Det er ikke rimeligt, når man kun går i 7. klasse.

Men kunne de så ikke bare cykle, det skulle jo være så sundt? Det er helst sikkert sundt, men ikke på hovedvej 46 til Randers. Mellem Grauballe og Silkeborg er der ingen cykelsti, for dem der bor stykket nord for Grauballe er der ikke en gang en kantbane, hvilket også gør, at en cyklist af og til bliver kørt ned.

Så kunne man ikke bare forlænge bybus nr. 11 til Grauballe, det tager kun 10 minutter for turen derud og tilbage igen. Man vil gerne, at Silkeborg vokser ud mod Grauballe, da Silkeborg kun kan vokse mod nord. Der bliver allerede bygget med stor hast derude, så var det ikke en ide at støtte op om det, gøre hele området mere attraktivt som den forstad til Silkeborg, området allerede er på vej til at være.

Jeg synes, vi skal vise handlekraft og sund fornuft i byrådet, og få løst den her opgave inden den 13. august, hvor børnene skal begynde i skole!


Ordet er ditMere Debat