Tip os log ind
- Selvfølgelig bliver vi klar, siger Benny Kristensen, butikschef i Skechers, der åbner på Søndergade. Han kommer fra en stilling som butikschef hos Skechers i Aarhus og har til den nye butik i Silkeborg ansat Karoline Klercke, der kommer fra Silkeborg.
Foto: Peter Bruvik-hansen

Skechers på vej mod åbning

Der bliver arbejdet målrettet mod åbningen torsdag, som Skechers markerer med konkurrence om sko for 10.000 kroner
19. marts 2019, 11.30

Silkeborg De tomme hylder var i fokus, da redaktionen var forbi Skechers på Søndergade, hvor personalet torsdag er klar til at byde kunderne velkommen.

Og selvom fraværet af sko var tydeligt, er der ingen tvivl eller usikkerhed at spore hos hverken indehaver eller butiks-chef.

- Selvfølgelig bliver vi klar. Når først vi begynder at få skoene på plads, går det stærkt, siger Jesper Jensen, der sammen med Jan Pedersen står bag den nye skobutik i Silkeborg.

Og med foreløbig otte Skechers-butikker i Danmark - ni når parret i den kommende uge åbner butik i Herning, ved han hvad han taler om. Også når det handler om konceptet for det amerikanske brand, der i hjemlandet kun overgås i størrelse af Nike.


Vind sko for 10.000

- Skechers er et forholdsvis ungt brand fra 1992. Men i dag er det verdens fjerdestørste skobrand. Det udvikler sig sindsygt meget og er kendt for et meget bredt program. Skechers dækker alt fra sneaks over golfsko og arbejdsfodtøj til festsko. Når vi åbner, vil vi kunne præsentere op mod 400 forskellige par sko, siger Jesper Jensen, der sætter et års forbrug af Skechers på højkant i forbindelse med åbningen.

Alle har således mulighed for at komme forbi butikken og deltage i en lodtrækning om sko for 10.000 kroner.


Henter chef i Aarhus

Skechers findes også blandt andre multibrand-butikker, men er her typisk repræsenteret med 10-20 forskellige par sko.

På den måde vil den nye butik på Søndergade give de lokale kunder helt nye muligheder.

- Vi glæder os over at kunne åbne butik i Silkeborg. Vi har kigget efter et passende lokale, for Silkeborg skal selvfølgelig ikke snydes, siger Jesper Jensen, der har været forbi Skechers i Storcenter Nord, hvor han har hentet butikschefen ti Silkeborg.

- Vi gør meget ud ad uddannelse, for vores personale skal kunne give kunderne den bedste vejledning. I en typisk multibrand-butik skal personalet vide noget om alle mærker. Hos os skal personalet vide alt om et mærke, siger han.


Fra pædagogik til sko

Og det gør Benny Kristensen, der fra sin arbejdsplads i Aarhus er hentet til Silkeborg.

Han er egentlig uddannet pædagog og har en kandidatgrad i pædagogisk filosofi. Og han erkender, at der på papiret kan synes langt mellem de to arbejdsfelter.

- Men det handler jo rigtig meget om at arbejde med mennesker. Og relationen mellem mig og kunderne er det interessante - på samme måde som relationerne i det pædagogiske arbejde, siger Benny Kristensen, der i årene før studietiden arbejdede i butik.


Har ansat Silkeborgpige

- Efter studiet savnede jeg arbejdet i butik, så jeg vendte tilbage til noget, jeg var glad for, og som jeg synes, jeg var god til, siger Benny Kristensen, der i butikken får følgeskab af Karoline Klercke fra Silkeborg.

Hun har en HHX-eksamen fra Silkeborg Handelsskole og har i forbindelse med sin ansættelse hos Skechers været forbi butikken i Storcenter Nord, hvor hun er blevet introduceret til brand og kollektioner.

Både hun og butikschef Benny Kristensen glæder sig til at byde kunderne velkommen.

- Jeg har nogle kunder i Aarhus, der fortæller, at de kører fra Silkeborg for at handle Skechers. Så dem regner jeg med snart at hilse på, siger han.


Ordet er ditMere Erhverv