Tip os log ind

Skattelettelser er også velfærd

18. marts 2019, 13.28

VELSTAND Det er faldet den socialdemokratiske folketingskandidat Mette Nielsen for brystet, at Anders Samuelsen har pralet med de 21 milliarder kroner i skattelettelser, der er tilfaldet danskerne i denne valgperiode.

Jeg vil gerne sige tak for opmærksomheden. Vi i Liberal Alliance er både glade og stolte over, at vi har løftet alle i samfundet, så fx en helt almindelig LO-familie nu har mere end 10.000 kroner mere at råde over om året.

Derudover har de seneste års reformer været med til at flytte tusindvis af borgere fra passiv forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet. Det er ikke mindst godt for de mange børn, der ikke længere skal se deres forældre gå på kontanthjælp, men nu tjener deres egne penge.

Vores politik har også givet mulighed for, at familierne bedre kan vælge mellem en offentlig eller privat skole og har fået råd til at købe en sikrere og mere klimavenlig bil.

Mette Nielsens læserbrev her i avisen repræsenterer den fejlagtige præmis, at man kan beskatte sig til bedre velfærd. Det er i mine øjne helt forkert. I et af verdens hårdest beskattede lande er yderligere skatteopkrævning ikke vejen at gå. I stedet skal vi arbejde målrettet mod at skabe den vækst og velstand, som gør os i stand til at finansiere sygehuse, daginstitutioner, skole og ældrepleje fremover.

Registreringsafgiften, som Liberal Alliance har været med til at sænke tre gange, er et godt eksempel.

Udover at den enkelte borger eller familie nu har muligheden for at køre billigere, sikrere og klimavenligt rundt, så har skattelettelsen slet og ret gjort Danmark mere velstående.

En ny analyse fra Cepos, som vel at mærke er baseret på tal fra Danmarks Statistik, viser, at danskerne er blevet markant rigere, hvis blot man udelukkende kigger på lettelsen fra 2015. Staten har godt nok fået 215 millioner kroner mindre i kassen. Til gengæld er hele samfundet løftet med 2,3 milliarder kroner.

Ville Socialdemokratiet virkelig have undværet det?

Det er derfor, vi siger, at skattelettelser også er velfærd. Jeg ville så gerne, hvis Socialdemokratiet ikke blot var optaget af at bruge penge, men også tænkte lidt på, hvordan vi kan gøre kagen større, så vi får langt mere at dele ud af.


Ordet er ditMere Debat