Tip os log ind
  • 1/: Låsby Søpark er blandt de gode Skanderborg-idéer, som er kommet med på den eftertragtede liste.
  • 1/: Det nye rådhus Fælleden, der er kåret som det mest bæredygtige offentlige byggeri i Danmark, er også med på Top 100.

Skanderborg stærkt med på ny Top-100

Fire ud af 100 gode klima-løsninger er fra Skanderborg Kommune
24. maj 2018, 11.59

GALTEN/LÅSBY/SKANDERBORG Skanderborg Kommune er rigtig godt med, når det gælder nytænkende løsninger på fremtidens klima-udfordringer.

Det lader sig se i den liste over innovative klima-løsninger, som Realdania netop har offentliggjort. Den hedder Klima100 og præsenterer 100 gode idéer, som kommuner landet over har gjort til virkelighed.

På den liste er Skanderborg præsenteret med hele fire projekter - Låsby Søpark, den såkaldte permavej i Galten, der kan opsamle og opbevare store mængder regnvand, det nye rådhus Fælleden og »Bæredygtighed i børnehøjde« - indsatsen for at gøre børnehaverne mere klimavenlige.

Med fire projekter på listen overgås Skanderborg Kommune i det midtjyske område kun af sin store nabo, Aarhus Kommune, der er repræsenteret med 11 projekter.

- Vi er stolte over at have fire projekter med i Klima100 som mellemstor dansk kommune. Vi prioriterer bæredygtighed og borgerinddragelse, og det skinner også igennem i de udvalgte projekter. Det er fire gode og utraditionelle tiltag, som gør en forskel for miljøet og lokalsamfundet, siger borgmester Jørgen Gaarde (S) i en pressemeddelelse.

Det er første gang, de danske kommuners klimaindsatser bliver kortlagt på så omfattende vis. I alt 80 kommuner er repræsenteret blandt de 100 klimaprojekter i publikationen.

- Klima100 er et vidnesbyrd om, at kommunerne hverken mangler ambitioner, opfindsomhed eller handlekraft, når det gælder om at bekæmpe klimaforandringerne lokalt og tilpasse land og by til et foranderligt og uforudsigeligt klima, siger Anne Skovbro, filantropidirektør i Realdania.

De 100 projekter til Klima100-publikationen er blevet vurderet efter et pointsystem baseret på syv kriterier: Klimaeffekt, merværdi, innovation, samarbejde, borgerinddragelse, skalérbarhed og videndeling.


Ordet er ditMere Ry-Galten