Tip os log ind
  • 1/: Jørgen Gaarde (S): Når vi er blandt de kommuner i landet, der har lavest ledighed, er det en konsekvens, at det bliver vanskeligere at finde yderligere arbejdskraft.
    Foto: Martin Ballund
  • 1/: AVK International-direktør Morten Sæderup: - Superflot, at kommunen holder en samlet placering i top-10?.
    Foto: Jakob Stigsen Andersen

Skanderborg stadig i top - men mangel på arbejdskraft

Det trækker ned i ny DI-undersøgelse, at de lokale virksomheder har fået sværere ved at finde medarbejdere
04. september 2018, 11.52

SKANDERBORG Skanderborg Kommune holder sig i top 10 blandt landets kommuner, når det gælder erhvervsvenlighed.

Det viser Dansk Industris nyeste undersøgelse, som dog peger på et problem:

Det er blevet sværere at få tilstrækkelig arbejdskraft til de lokale virksomheder.

Det forhold er medvirkende til, at Skanderborg glider en plads tilbage - fra 8. til 9. pladsen - i DI's nye opgørelse.

- Det er vigtigt, at kommunen har et vedvarende fokus på at tiltrække nye borgere, for der er virkelig mangel på dygtige medarbejdere i virksomhederne, siger formanden for DI i Østjylland, Anders Strange.

- Hver 10. virksomhed har mistet ordrer, fordi de ikke kan få de medarbejdere, de har brug for, og det hæmmer fremgangen i vores område, fremhæver Anders Strange i en pressemeddelelse.

At kommunen er gledet trin ned ad listen gør ikke borgmester Jørgen Gaarde (S) nedslået.

- Jeg ser mere på, at vi i syv af de ni år, DI har lavet sin måling, har ligget på top 10, og det er jo i virkeligheden rigtig fint. Det er små marginaler, der gør udslaget, og nu vil vi naturligvis granske rapporten nærmere, siger han.

Om manglen på arbejdskraft, siger borgmesteren:

- Når vi nu i de sidste otte år har ligget blandt de kommuner, der har den absolut laveste arbejdsløshed, har det selvfølgelig som konsekvens, at det bliver vanskeligere at finde yderligere arbejdskraft.

- Men samtidig glæder jeg mig over, at vi i rapporten roses for at gøre et godt arbejde for at tiltrække nye borgere til kommunen.

At det går godt på den front bekræftes af, at kommunen indenfor kort tid venter at runde indbygger nummer 62.000.


Problemer med E45

Det giver også et minus i DI's rapport, at der er problemer med infrastrukturen i Skanderborg - trængselsproblemerne på motorvej E45.

- Det trækker ned på vores konto, selv om vi jo faktisk har lagt en kæmpeindsats i at få motorvejen udvidet med det tredje spor. Men her går det jo også den rigtige vej, siger Jørgen Gaarde, der henviser til, at det tredje spor nu er etableret mellem Skanderborg Nord og Aarhus og at arbejdet med at føre det videre sydpå til Horsens er i fuld gang.

På plussiden noterer Jørgen Gaarde, at Skanderborg i DI-rapporten ligger på 7. pladsen blandt landets kommuner, når det gælder hurtig kommunal sagsbehandling - et område, der har været fokus på i de seneste år.

- Det er en stor cadeau til vores medarbejdere, siger han.

Videre noterer han, at kommunen står som den tredjebedste i landet, når det gælder et godt image i forhold til erhvervslivet

- Vi glæder os over, at flere end otte ud af 10 virksomheder gerne vil anbefale andre at etablere sig her i kommunen, siger Jørgen Gaarde.


AVK: Superflot

Hos den store lokale virksomhed AVK International i Skovby adm. direktør Morten Sæderup Nielsen godt tilfreds.

- Skanderborg Kommune beholder en samlet placering i top-10 og det er superflot. Det synes jeg, de skal have ros for, siger han.

Morten Sæderup er enig i, at det er blevet sværere at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

- Men det ser jeg som et konjunkturspørgsmål mere end noget, man kan laste kommunen for. Skanderborg ligger i det østjyske brændpunkt, hvor der er enormt mange jobmuligheder indenfor en kort radius. Kommunen spiller en rolle, men det gør virksomhederne også selv - de skal huske at tage praktikanter og lærlinge og sikre et flow nedefra, siger han.


Ordet er ditMere Ry-Galten