Tip os log ind
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Skal vi alle løbe rundt nede på Jysk Park?

23. december 2017, 07.48

Træning Jeg synes, de mange politiske udtalelser om brugen af Jysk Park fortjener et ord med på vejen fra en lidt ældre idrætsleder, som måske har lidt mere kendskab til emnet, end de politikere, som kloger sig i MJA.

Min tilgang til emnet er et rimeligt kendskab til, hvordan hverdagen er ude i de forskellige lokale idrætsforeninger, som f eks Kragelund, Fårvang, Lemming og Them, for nu at nævne nogle, vi alle kender i et eller andet omfang.

Tror man, at børnene fra disse klubber gerne vil ind til deres ugentlige træningspas i Silkeborg, eller tror man, at de vil blive hjemme i deres lokalmiljø, hvor de går i skole - er trygge - har deres kammerater, og de fleste kan gå eller cykle hen på den lokale sportsplads? De mindste skal måske køres af far og/ eller mor, som gerne vil hen på sportspladsen, hvor de hilser på andre forældre, hilser på ledere og trænere fra klubben, aftaler måske, hvem der skal køre næste gang, børnene skal ud til kamp / stævne. Eller tror man, at forældrene hellere vil ind og stå på et for dem helt fremmed og uvedkommende stort anlæg, hvor de ikke kender ret mange mennesker, om nogen overhovedet?

Jeg kan godt gå med til, at børnene enkelte gange kan komme en tur ind og se det nye stadion, og man kunne godt, måske en gang i kvartalet el. lign., arrangere nogle småstævner, opdelt på årgange, det ville være OK, men hvis man vil bibeholde de mange kvaliteter, der findes ude i lokalsamfundene/ lokalforeningerne, er jeg ikke i tvivl om, at trænere og ledere godt ved, hvad der er bedst for medlemmer, unge og ældre i hverdagen, også selv om forældrene har betalt et beskedent beløb via skattebilletten, og derfor iflg. nogle ideologiske politikere dermed er »medejer« af Jysk Park.

Som sagt spørg nogle erfarne frivillige idrætsledere, hvad der tjener deres medlemmer bedst.


Ordet er ditMere Debat