Tip os log ind
- Det er vigtigt at have fokus på, at kunderne skal have den service de forventer. Kunderne er berettiget til at vide, hvad det er for et produkt, de køber. Personalet skal være nærværende og dialogen med kunderne er vigtig. Vi er meget opmærksomme på hvilke produkter, kunderne efterspørger. Viden fra butikken og slutbrugerne og hjem til vores designer skal være så kort som muligt, siger Allan Feder, indehaver af Redesigned by Dixie, der torsdag åbner butik i det butikslejemål, der indtil for nyligt var adresse for Pretz. I butikken vil man møde Sine Linneberg (forrest) og Sara Schulz, som også var ansat hos Pretz.
Foto: Peter Bruvik-hansen

Silkeborgdreng klar med modebutik

Allan Feder, der er opvokset og udlært i Silkeborg, åbner i morgen »Redesigned by Dixie« på Søndergade
01. august 2018, 07.03

Silkeborg Lædertasker i mange størrelser og farver har i den sidste uges tid holdt deres indtog i butikslejemålet på Søndergade, der indtil for nyligt var adresse for skobutikken Pretz.

Skoene er her dog fortsat og giver et godt supplement til de smarte modetasker, der med garanti vil vække begejstring hos mange af de lokale forbrugere. Bag butikken står Allan Feder, der er opvokset i Silkeborg og udlært hos det daværende EBM. Siden er der dog sket meget, og Allan Feder står i dag bag brandet Redesigned by Dixie, der med hovedkontor i Horsens, leverer lædertasker og -sko samt accessories og tørklæder til forhandlere i syv europæiske lande, og arbejder på at åbne selskab i Canada.


Spændende at drive butik

I maj måned åbnede firmaet sin første fysiske butik i Vejle, og nu er turen kommet til Silkeborg.

- Rent professionelt er det altid spændende at etablere butik. Silkeborg er en spændende handelsby, og da vi hørte, at Karina Pretzmann, der forhandlede vores produkter ville lukke Pretz, blev vi enige om, at Silkeborg skulle være næste stop. På det private plan er det selvfølgelig også spændende. De sidste 20 år har jeg været skridtet før detailbranchen, så det er da en udfordring igen at skulle drive butik, siger Allan Feder.

Det bliver dog ikke ham, men derimod Sara Schulz og Sine Linneberg, der bliver butikkens ansigter udadtil. De var også ansat hos Pretz, og har valgt at flytte med i Redesigned.


Butikken er udvidet

- Heldigvis for det, for så sikrer vi, at noget af den fantastiske stemning, der var i Pretz, fortsætter. Så personalet er det samme, og skoene er det samme. Og så tilføjer vi vores tasker, som alle er eget design, siger Allan Feder, der gennem de senere år har mærket en stigende efterspørgsel på netop sko, som et supplement til firmaets tasker.

Af samme årsag er Karina Pretzmann ansat i hovedkontoret, hvor hun bliver medansvarlig for opbygningen af Redesigned's kommende kollektioner af sko.

- Vi har bevæget os meget i »fashion«, men vi skal også have basisdelen med. Og om nogen, så ved Karina noget om det, siger Allan Feder.

I forbindelse med overtagelsen af lejemålet har Allan Feder fået udvidet salgsarealet med omkring 50 kvadratmeter, så butikken nu dækker over knap 150 kvadratmeter. Her er det meste ved at være på plads, men der mangler fortsat lidt af det, som Allan Feder betegner som »miljø«.


Byder på hygge og kaffe

- Vi bruger bevidst meget plads på at skabe miljø. Mange siger, at detailbranchen er presset. Jeg vil sige, at branchen for en stor dels vedkommende selv er skyld i det. Jeg tror, vi har glemt kunderne. Vi har glemt, at give dem en ordentlig service. Hos Redesigned vil vi gerne byde kunderne velkommen. De skal føle, at der bliver hygget om dem, og de er eksempelvis velkomme til at sætte sig i vores lougeområde og tage en kop kaffe, siger Allan Feder og bemærker med et smil, at det nok for en stor dels vedkommende er møntet på herrerne.

- En butik som den her er jo en mands skræk. Ind i en butik med sin kone for at se på sko og tasker. Er der noget værre. Men her kan de få lov at sidde og slappe af, siger han og pointerer, at det naturligvis også gælder de veninder, der er på shoppetur sammen.


Satser på 15 nye butikker

Konceptet for butikken i Silkeborg - og den eksisterende i Vejle - er således på plads, og Allan Feder arbejder med en plan, der i løbet af tre år betyder åbningen af yderligere 10-15 butikker i Danmark. De første 5-10 stykker bliver i Jylland, hvor Aalborg, Kolding og Horsens, formentlig bliver de næste byer, hvor Redesigned dukker op.

Nu gælder det dog først og fremmest Silkeborg, hvor butikken blandt andet skal være med til at brande Redesigned hos kunderne og vise, hvad firmaet kan og står for.

Redesigned by Dixie åbner torsdag - blandt andet med musik og bobler til kunderne.


Ordet er ditMere Erhverv