Tip os log ind
  • 1/: Det var umuligt at se træets top fra skovbunden. Men Sune Enevoldsen havde taget sin drone med, som fik fantastiske billeder helt oppe fra. Dog var det ikke helt til at se de to professionelle træklatrere, da grenene spærrede for udsigten.
    Foto: Sune Enevoldsen
  • 1/: Indtil videre er douglastræet ved Slåensø Danmarks højeste træ. Det blev den kåret til for flere år siden, og ingen andre skovdistrikter har indtil videre råbt op eller gjort krav på titlen. Douglastræer kommer oprindeligt fra Nordamerika. Her kan de blive mellem 500-600 år. Og de kan også vokse sig langt højere end træet ved Slåensø.
  • 1/: På skærmen kunne interesserede følge med i, hvordan træet ser ud fra 53,7 meters højde. Og det er tydeligt at se, at træet er langt højere end nabotræerne. Her er det Sune Enevoldsen, som har dronen, og Julie Lykke Skov, som er skov- og landskabsingeniørstuderende.

Silkeborg har Danmarks største træ - så højt er det

Danmarks højeste træ, en douglasgran ved Slåensø, er vokset over to meter siden 2006
24. maj 2018, 09.28

VIRKLUND Silkeborgenserne kan stadig glæde sig over at have landets højeste træ. Onsdag blev det målt for fjerde gang. - Det er rigtig godt det her. Jeg er...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Virklund