Tip os log ind
- Mennesker med autisme er fantastisk kompetente - de skal blot have de rette rammer og strukturer, siger Brian Busk, der er ny direktør i Special Minds.

Silkeborg-direktør i spidsen for socialøkonomisk succesvirksomhed

Brian Busk, tidligere direktør i Silkeborg Data, skal nu lede den socialøkonomiske virksomhed Special Minds, der har hentet flere gazellepriser, og som er eksperter i at arbejde med folk med autisme
31. maj 2018, 11.55

Den socialøkonomiske virksomhed Special Minds med hovedafdeling i Aarhus og afdelinger i Aalborg, Silkeborg og Kolding har fået ny direktør i skikkelse af Brian Busk fra Voel, der er tidligere direktør i Silkeborg Data.

Hos Special Minds beskæftiger man - eller hjælper til uddannelse og beskæftigelse af - mennesker med autisme. Man bruger blandt andet de særlige kompetencer, sådanne personer er i besiddelse af, til at løse IT-opgaver. To gange inden for de seneste år er virksomheden blevet hædret med Børsens gazellepris, og i samme periode er den vokset til 60 medarbejdere. Den vækst skal Brian Busk fortsætte.

Special Minds er da også gået målrettet efter en ny administrerende direktør med en stærk kommerciel baggrund. Gennem syv år har Brian Busk stået i spidsen for Silkeborg Data, der i hans chefperiode i årene 2009-2016 præsterede flotte vækstrater og udvidede fra 120 til 220 medarbejdere.


- De er eksperter

Han ser frem til sit nye direktørjob:

- Special Minds skaber værdi for både kunder og mennesker med autisme. De er eksperter i at finde de særlige kompetencer hos den enkelte og bringe disse optimalt i anvendelse, siger Brian Busk.

Special Minds hjælper blandt andet virksomheder med at teste deres software, så det indeholder færre fejl og giver en bedre brugeroplevelse. Brian Busk har brugt Special Minds som leverandør i sin tid hos Silkeborg Data, så han ved, hvad han nu skal lede:

- Vores konsulenter er eksperter og certificerede testere, der typisk har en autisme-profil, og derfor er de langt mere strukturerede end gennemsnittet og optaget af, at alt virker, som det skal, siger den nye Special Minds-direktør.

Udover at drive kommerciel it-virksomhed, så kommer Brian Busk også til en virksomhed, som hjælper mennesker med autisme med jobafklaring, laver særlig tilrettelagte uddannelsesforløb og skaffer jobs i private virksomheder og det offentlige.


En del af noget større

Speciel Minds er et selskab under Den Sociale Udviklingsfond (SUF), der er en nonprofit selvejende fond, som driver mere end 25 afdelinger rundt om i landet, bl.a. botilbud, socialøkonomiske virksomheder, mentorordninger.

Special Minds er beliggende i Vækstpark for Socialøkonomi i Viby - også en del af Den Sociale Udviklingsfond - hvor virksomheder, som arbejder ud fra såvel en social som en økonomisk bundlinje kan leje sig ind og blive en del af et erhvervsfællesskab. Også Vækstparken kommer til at høre under Brian Busks ansvarsområde.

- Ideen med at samle virksomheder, som arbejder helhedsorienteret med vækst, og hvor den sociale agenda er udtalt, ser jeg som særdeles interessant. Det gør, at vi i fællesskab kan skabe nye veje, siger han.


Ordet er ditMere Navne