Tip os log ind

Sikke en overraskelse: Favrskov-borger millionær i ugevis uden at vide det

Den midaldrende mand blev helt paf, da banken fortalte, at der var gået fem millioner skattefri kroner ind på kontoen
09. maj 2019, 13.08

FAVRSKOV På fredag kan en heldig dansker vinde 570 millioner kroner på Eurojackpot, da puljen har nået sin absolutte top. Og selvom, der er vanvittige muligheder med en sådan gevinst, så kan man også blive rigtig glad for en 2. præmie.

Det er en mand i 50'erne fra Favrskov Kommune et eksempel på. Han blev for nogle uger siden den heldige vinder af 5.293.408 millioner i en delt andenpræmie i det europæiske lotteri, oplyser Danske Spil i en pressemeddelelse.

Manden var inde for at tanke, hvor han betalte med kontanter og fik lige nøjagtig 60 kroner tilbage i byttepenge.

- Jeg tænkte, så er der jo lige til fire rækker på Eurojackpot, fortæller manden, der siden Lotto startede har spillet en fast femugers-kupon på Lotto og som typisk om fredagen lægger fire rækker i Eurojackpot til. Det er, når han får fornyet sin fem-ugers-kupon, at han samtidig får tjekket sine Eurojackpot-kuponer.

- Derfor gik der lige et par uger før, at jeg rent faktisk opdagede, at jeg var blevet millionær. Og det er nærmest ikke til at holde ud at tænke på, at jeg faktisk har haft kuponerne liggende i solklappen på min bil så længe. I tanken er det jo smart at have dem liggende der, så man altid har dem med, når man kommer forbi en kiosk. Men nu overvejer jeg da lige, om jeg skal ændre den strategi i fremtiden. Tænk hvis jeg havde haft indbrud, og de havde fundet dem. Det havde jo ikke været til at bære, fortæller manden, der gerne vil være anonym.

Den heldige vinder, der arbejder som entreprenør og er single, vidste i flere dage ikke hvor meget, han rent faktisk havde vundet. Da han en lørdag to uger efter trækningen fik kuponen præmiesøgt, bonnede maskinen ud med meddelelsen om, at han havde vundet en præmie på over 9999 kroner.

- Ekspedienten sagde, at jeg havde vundet mere, end han kunne udbetale, og at jeg skulle gå ned i Danske Bank om mandagen, når de åbnede. Jeg prøvede at tjekke tekst-TV, for jeg ville jo egentlig gerne vide, om det var en eller fem millioner, jeg havde vundet. Men jeg kunne ikke finde vindertal så langt tilbage. I dag kan jeg jo godt se, at jeg bare skulle havde ringet ind til Danske Spil, men det tænkte jeg slet ikke over. Det var en lige lovlig spændende weekend, synes jeg. Jeg sov max en time om natten og lå bare og spekulerede over, hvad i alverden, der var hændt mig.

Manden gik banken og blev helt paf, da han fik af vide, at det var over fem millioner skattefri kroner, han havde vundet i Eurojackpot-lotteriet.

- Jeg sad bare og kiggede ud i luften. Jeg kunne slet ikke reagere. Bankmanden sagde til mig: »Der er vist for meget jyde i dig, siden du slet ikke jubler eller noget"? Men jeg tror bare det var så svært at fatte, at jeg ikke kunne røre mig, lyder det.

Manden har to børn som får en stor pengegave og derudover skal vinderens hus opdateres på forskellige måder, ligesom han har købt en ny brugt bil. De mange penge, der er tilbage, er der ikke lagt en særlig plan for, men nogle rejser og oplevelser med familien kan det sagtens blive til.

- Jeg har altid drømt om at leje en camper og rejse rundt i Europa. Så det skal jeg nok på et tidspunkt. Men jeg har jo så mange muligheder nu, at det er svært at vælge imellem de ting, man har drømt om, man ville gøre, hvis man blev millionær, slutter han.


Ordet er ditMere Favrskov-Hammel